АКТУАЛЬНО

«В Україні замовчується факт існування неповносправних осіб», - Людмила Сухарєва, національний координатор роботи з неповносправними Міжнародного благодійного фонду «Карітас України»

П'ятниця, 20 квітня 2012, 13:24
Сьогодні приблизно десята частина населення України – неповносправні особи, шість відсотків яких – це люди з вадами інтелектуального розвитку. Проте в Україні замовчується факт існування цієї групи людей, їх просто намагаються не помічати. Для розвитку мережі центрів, спрямованих на інтеграцію людей з особливими потребами, з 1 квітня 2012 року завдяки фінансовій підтримці БФ «Карітас Іспанії» в Україні розпочав роботу проект «Мережа центрів соціальної інтеграції для молодих людей з особливими потребами в Україні».
Сьогодні приблизно десята частина населення України – неповносправні особи, шість відсотків яких – це люди з вадами інтелектуального розвитку. Проте в Україні замовчується факт існування цієї групи людей, їх просто намагаються не помічати. Для розвитку мережі центрів, спрямованих на інтеграцію людей з особливими потребами, з 1 квітня 2012 року завдяки фінансовій підтримці БФ «Карітас Іспанії» в Україні розпочав роботу проект «Мережа центрів соціальної інтеграції для молодих людей з особливими потребами в Україні». Про це розповіла в інтерв’ю Людмила Сухарєва, національний координатор роботи з неповносправними Карітасу України. За її словами, згаданий проект став своєрідним продовженням схожого проекту під назвою «Мережа центрів соціальної реабілітації для людей з особливими потребами в Україні», що діяв з 2008 до 2012 роки в центрах Карітасу Дрогобича, Стрия, Львова і Івано-Франківська. Діяльність нового проекту скерована на те, щоб неповносправні особи набули трудових та соціальних навичок для кращої адаптації в щоденному житті та в суспільстві. Крім того, молодь із особливими потребами матиме можливість відвідувати заклади культури, відпочивати в літніх таборах, подорожувати і відвідувати історичні місця, брати участь у різноманітних акціях та фестивалях, зустрічатись із молоддю з інших установ та осередків. Водночас батьки цих молодих людей зможуть долучитися до участі в заходах, поїздках і таборах, які проводяться в центрах, а також отримати психологічну та інформаційну підтримку на спільних зустрічах і семінарах. «Заплановано провести оцінювання здібностей користувачів центрів, запровадити нові напрямки роботи з ними, створити програму активного дозвілля неповносправних осіб», - зокрема сказала Людмила Сухарєва. До роботи із неповносправними (проект охоплює 104 особи з особливими потребами, з них 20 молодих неповносправних сиріт із Івано-Франківського геріатричного центру) залучено професійних соціальних працівників, педагогів і психологів. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next