АКТУАЛЬНО

В УКУ обговорили особливості українського ІТ-сектору з надзвичайним і повноважним послом Франції в Україні

Середа, 27 листопада 2019, 12:13
25 листопада до Українського католицького університету завітав Етьєн де Понсен, надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні. Для гостя зустріч стала першим офіційним візитом до Львова, тож, за його словами, було цікаво відвідати один із найкращих університетів міста та країни.

Знайомство та розмова із паном Етьєном проходила у форматі круглого столу, до якого, крім керівництва вишу, долучилися представники Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS). «Оскільки моя діяльність тісно переплетена з галуззю ІТ, я відкритий до дискусій на цю тему. Сектор інформаційних технологій доволі актуальний і у Франції, і в Україні, тож я радий почути фідбек щодо можливої співпраці від представників освітньої сфери», – так розпочав зустріч гість.

Про здобутки університету, бізнес-школи та програми УКУ з ІТ розповіла проректорка з науково-педагогічної роботи, засновниця і деканеса LvBS Софія Опацька: «Ми навчаємо найкращих студентів, тож хочемо створити для них і найкращі умови. Впливи УКУ численні: якість освіти, розробка стартапів, підтримка ІТ-індустрії, навчання лідерів, зокрема серед молоді та жінок, виховання вільної журналістики тощо. Ми маємо й такі проєкти, що мають на меті поглибити відносини з франкомовною спільнотою, наприклад щорічна літня школа чи кампус «Емаус» – частина світової спільноти «Лярж», створеної Жаном Ваньє».

Протягом перебування в Києві пан Етьєн познайомився з UNIT.City – інноваційним парком, що займається розробкою та втіленням проектів ІТ-індустрії. Під час візиту до УКУ гість мав нагоду познайомитися з випускниками Львівської бізнес-школи. Зокрема, свої проєкти презентували CEO KindGeek Антон Скрипник, R&D director SoftServe Микола Максименко, CEO «Artelogic» Турал Мамедов тощо. Своїми найбільшими досягненнями alumni вважають вихід на американський та європейський ринки, а серед перешкод у будуванні бізнес-зв’язків із Францією – мовний бар’єр.

До слова, партнерство Львова із французьким банковим конгломератом Credit Agricole може допомогти поглибити й ІТ-індустрію, зокрема надати підтримку у впровадженні інноваційних методів.    

На зустрічі також була Матильда Аржаковська, представниця економічного підрозділу посольства. Разом шукали відповідь на запитання, які шляхи комунікації слід вибудовувати як між двома державами, так і всередині сфери ІТ, як ефективно обмінюватися досвідом, реагувати на зміни, а також створювати платформу для промоції досягнень і можливостей для кооперації на базі бізнес-школи.

Зустріч завершилася обміном подарунками та світлиною на пам’ять. Окрім розмови з працівниками та випускниками УКУ, пан Етьєн також мав нагоду прогулятися кампусом та поспілкуватися зі спільнотою вже неформально.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next