АКТУАЛЬНО

В УКУ освятили дитячу читальню, названу на честь жертводавців зі США – Ольги і Герберта Ширмерів

Понеділок, 12 квітня 2021, 12:31
Український католицький університет отримав значну пожертву зі спадку Ольги Оленської-Ширмер і Герберта Ширмера.

Допомогу скерували на підтримку освітньої діяльності університету, а також реалізацію соціальних і харитативних проєктів, до яких залучені викладачі, працівники, студенти і випускники УКУ. На знак вдячності спільнота УКУ іменувала на честь подружжя дитячу читальню в Центрі митрополита Андрея Шептицького.

8 квітня відбулося урочисте посвячення кімнати та іменної таблиці за участю ректора УКУ о. Богдана Праха та о. Тараса Байцара.

«Життя наших жертводавців завжди було сповнене любові до людей, а особливо дітей. Щиро дякуємо родині, яка поділилася з УКУ тими дарами, що залишили Ольга і Герберт Ширмер. У кімнату, яку ми сьогодні освятили, приходитимуть діти наших викладачів, працівників та гостей, де будуть примножувати свої знання через спілкування, читання книг, а також виховуватимуться на християнських цінностях», – сказав ректор УКУ о. Богдан Прах. 

Відтак ректор також наголосив, що частина пожертви родини Ширмерів буде використана на соціально-харитативні проєкти УКУ: «За допомогою цього великого дарунку ми зможемо послужити ближнім через проєкти, які діють в нашому університеті. Ми часто молитовно згадуємо покійних Ольгу і Герберта Ширмерів у нашому храмі, на різних зустрічах. Це подружжя є прикладом того, що кожне добро, яке випливає зі щирого серця і передається іншим, здатне примножуватися. Молимося й віримо, що Господь винагороджує тих, які не скупляться, а вміють щедро ділитися Його дарами».

У час пандемії Covid-19 ця щедра пожертва є виявом дуже потрібної допомоги, яка підтримує університет і забезпечує його подальше функціонування особливо в тих ділянках, на які бракувало коштів.

Біографія. 

Ольга Ширмер відійшла у вічність 21 листопада 2020 року. Вона народилася 1923 року і була наймолодшою з шести дітей у сім’ї. Після навчання у Львові та Німеччині, у 1946 році емігрувала до Сполучених Штатів Америки. Її чоловік Герберт Ширмер був лікарем, а вона – медсестрою. Родичі і знайомі розповідають про Ширмерів як життєрадісну, люблячу й оптимістичну сім’ю. 

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next