АКТУАЛЬНО

В УКУ представили виставку дерев’яних фігур ангелів литовського майстра

Вівторок, 02 жовтня 2018, 12:17
У приміщенні Філософсько-богословського факультету УКУ представлена особлива експозиція – дерев’яні фігурки ангелів. Їх привіз гість із Литви Ритіс Мілкінтас. Хлопець – студент-магістрант економічного відділення Університету Шяуляй. Виготовлення ангелів із дерева – це його незвичне захоплення. Декілька з них Ритіс привіз в Україну, прибувши на запрошення Василіанського інституту філософсько-богословських студій.

Таке хобі в хлопця з’явилося ще у ранньому віці, коли Ритіс почав колекціонувати ангелів із різних країн. Щороку колекція хлопця ставала більшою, серед експонатів були скульптури не лише з країн Європи, а й із різних континентів світу.

Згодом у Ритіса виникло бажання не просто колекціонувати ангелів, а й створювати власних. І ось уже 10 років хлопець власноруч виготовляє із дерева ексклюзивні фігурки ангелів, кожна з яких покликана щось промовити до людей.

Нещодавно юний митець відкрив власний музей у рідному містечку в Литві, де зібрані усі його творіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua


ТЕГИ: УКУ, Литва
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next