АКТУАЛЬНО

В УКУ презентуватимуть книгу Антуана Аржаковського «Очікуючи на Всеправославний собор»

Вівторок, 01 жовтня 2013, 12:51
У рамках VI Екуменічного cоціального тижня 2 жовтня у Львові відбудеться презентація книги Антуана Аржаковського «Очікуючи на Всеправославний собор». Ця збірка виступів і доповідей 2005-2012 років – підсумок наукових досліджень та екуменічної діяльності доктора історії, професора Антуана Аржаковського.

До першої книги збірки входять дві частини: «Розвиток православної християнської думки» та «До практичного екуменізму»

У книзі розкриті такі питання, як авторитет у православній думці, легітимність екуменічного руху для православ’я, діалог із Католицькою Церквою та інші.

Для широкого кола читачів, котрі зацікавлені в тому, щоб започаткувати у православному середовищі та інших колах широку дискусію щодо спірних на сьогодні питань, з яких автор подає свою аргументовану позицію.

Презентація відбудеться в Українському католицькому університеті з 12:30 до 14:00 (вул. Хуторівка, 35а, корпус філософсько-богословського факультету, конференц-зал)

 

Довідка:

Антуан Аржаковський (1966 р.н., Париж) є православним мирянином, вірним російського екзархату Константинопольського патріархату в Західній Європі. Вчений історик, закінчив історичний факультет Сорбони та Вищу школу соціальних наук (EHESS) у Парижі.  У 2000 році  захистив докторську дисертацію на тему: "Покоління релігійних мислителів російської еміграції. Журнал «Путь» (1925-1940 рр.)". Викладав у кількох європейських і американських університетах, Києво-Могилянській академії в Києві, Українському католицькому університеті у Львові, Московському державному університеті, Католицькому університеті Лювена (Бельгія), центрі Севр (Франція), Університеті Нотр-Дам (США). У 2004 році разом з отцем Іваном Дацьком заснував  Інститут екуменічних студій в Українському католицькому університеті у Львові.  З вересня 2011 року директор із наукових досліджень  Коледжу бернардинців (Париж).  Автор багатьох публікацій, монографій, книг.

Анна Грапенюк, менеджер зі зв`язків з громадськістю
Інституту екуменічних студій УКУ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next