АКТУАЛЬНО

В УКУ проведуть курси жестової мови та культури глухої людини

Четвер, 30 червня 2011, 13:14
4-23 липня 2011 року в Українському католицькому університеті пройде навчальний модуль «Інтенсивні курси жестової мови і культури глухої людини». Навчання передбачає три рівні: початковий, проміжний та професійний.
4-23 липня 2011 року в Українському католицькому університеті пройде навчальний модуль «Інтенсивні курси жестової мови і культури глухої людини». Навчання передбачає три рівні: початковий, проміжний та професійний. Учасники інтенсивних курсів мають унікальну можливість ґрунтовно вивчити базовий курс або удосконалити рівень жестової мови і увійти в культурний світ  глухої людини. «Ми хочемо не лише навчити жестової мови, а й створити дружнє середовище, щоб залучити різних людей для допомогти особам з вадами слуху, – розповідає директор Центру душпастирювання осіб з вадами слуху «Надія» (УГКЦ) о. Олег Лазуркевич. – Навчатимуть у школі УКУ найкращі спеціалісти з України. Також курси мають екуменічний характер, до нас долучаються представники різних Церков. Ми маємо на меті створити дієву пасторальну програму для глухих і з глухими. Ми віримо, що глухі люди можуть реалізувати себе у Церкві». Навчальний модуль організовує Центр душпастирства осіб з вадами слуху «Надія» УГКЦ, Український католицький університет, Львівська архиєпархія УГКЦ. Навчання проводять  досвідчені викладачі і працівники лабораторії жестової мови Інституту спеціальної педагогіки Академії педагогічних наук України. Прийом документів з  25 травня до 1 липня. Варто зазначити, що в УКУ регулярно відбуваються курси для студентів з вивчення початкового курсу української жестової мови. Цього літа студенти УКУ також працюватимуть у дитячому таборі з дітьми, котрі мають вади слуху.  

Прес-служба УКУ

Довідка:   Детальна інформація про курси за адресою: http://ucu.edu.ua/academics/additional/navchalnyj-modul-intensyvni-kursy-zhestovoji-movy-i-kultury-hluhoji-lyudyny/ На навчання запрошуються: ті, хто не чує (слабо чує), з вищою освітою, члени сімей таких людей з вищою освітою, вчителі, соціальні працівники, миряни з вищою освітою, священики, пастори, члени чернечих згромаджень, семінаристи, студенти медичних закладів.  
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next