АКТУАЛЬНО

В УКУ проведуть вебінар «Екуменізм і миробудування: досвід Ізраїлю для України»

Середа, 10 листопада 2021, 10:26
Інститут екуменічних студій Українського католицького університету спільно з Фондом Конрада Аденауера в Україні запрошує взяти участь у продовженні циклу вебінарів «Екуменізм і миробудування: міжнародні уроки для України».

Цього разу розглянуть досвід Ізраїлю. Вебінар відбудеться 11 листопада о 16.00 годині в зумі.

«Псалом 125 закінчується словами: «Мир над Ізраїлем!». Наш семінар — це спроба глянути на успіхи та невдачі миробудування на Святій Землі та на те, як релігійний чинник допомагає і ускладнює миротворчі процеси. Також ізраїльсько-палестинський кейс цікавий тим, що він показує, що, коли ми доводимо модерний принцип національних держав (одна територія для однієї нації), стається трагедія. І над цим варто подумати українцям у світлі сьогоднішніх дискусій про ідентичність, мову і добросусідство», - пояснює директор Інституту екуменічних студій УКУ, модератор семінару д-р Павло Смицнюк.

Доповідачем буде д-р Шломо Фішер, соціолог і старший науковий співробітник Інституту єврейської народної політики (JPPI) в Єрусалимі, засновник та директор Центру Yesodot (центр вивчення Тори та демократії, який працює над розвитком вивчення демократії в державній релігійній шкільній системі в Ізраїлі).

Респондент – Роман Назаренко, релігієзнавець, експерт з міжрелігійного діалогу та примирення, докторант богословського факультету Тілбурзького католицького університету.

Щоб отримати лінк на подію, потрібно зареєструватися: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSduZi51TjuW1D.../viewform

Участь безкоштовна.

Подія відбуватиметься із синхронним перекладом англійською та українською мовами.

Деталі та організаційні питання: Ірина Кітура, [email protected], www.ecumenicalstudies.org.ua.

Інститут екуменічних студій УКУ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next