АКТУАЛЬНО

В УКУ провели пасторальну раду Сокальсько-Жовківської єпархії

Середа, 14 вересня 2016, 09:09
13 вересня учасники Пасторальної ради – протопресвітери, голови єпархіальних комісій та відділів, священики єпархіальної курії – ознайомилися з роботою Українського католицького університету та розглянули низку актуальних справ Сокальсько-Жовківської єпархії.

Єпархіальні священнослужителі, більшість яких в УКУ були вперше, оглянули університетські святині: церкву Новомучеників УГКЦ, новоосвячений храм Святої Софії – Премудрості Божої та каплицю в колегіумі. Ознайомилися з планами розбудови університету та дізналися, як працює церковний внз.

З великою увагою отці дослухалися до слів проректора університету Мирослава Мариновича про місію університету – відновлення Київської церковної традиції та готовність відповідати на суспільно-політичні виклики сучасного світу. Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк) зацікавив священиків розповіддю про динаміку розвитку УКУ та його відкритість до всіх аспектів церковного життя, зокрема до пасторальної праці з молоддю.

Ігор Скочиляс, проректор з наукової роботи, окреслив практичні кроки, як можуть співпрацювати парафіяльні священики з УКУ. Це може бути, наприклад, збір та опрацювання даних про історію парафій, чудотворних ікон, документування свідчень про життя Церкви в підпіллі тощо.

Протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич зазначив, що проведення Пасторальної ради в УКУ є для того, щоб єпархіальні священики могли пізнати, як функціонує церковний університет і співпрацювати з ним.

Наприкінці зустрічі було обговорено низку актуальних питань щодо відзначення Дня Бога-Творця, організації прощі до Зарваниці та можливості визнання державою церковних дипломів.

Прес-служба єпархії

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next