АКТУАЛЬНО

В УКУ впроваджують щорічну відзнаку «Викладач року»

Понеділок, 20 січня 2020, 16:46
На літніх випускних урочистостях 2020 року в Українському католицькому університеті вперше вручатимуть відзнаку «Викладач року». Таку щорічну ініціативу розпочато задля привернення ще більшої уваги академічної спільноти УКУ до важливості якісного викладання та поширення кращих викладацьких практик.

Відповідною відзнакою нагороджуватимуть педагогічних та науково-педагогічних працівників, які в поточному чи кількох минулих академічних роках демонстрували взірцеві та інноваційні викладацькі підходи. До висування та відзначення лауреатів залучатимуть усю академічну спільноту університету, у тому числі – студентів, аспірантів та випускників. Вирішальну роль матиме Комітет із присудження відзнаки, склад якого визначить перший проректор УКУ протягом лютого.

Зважаючи на різноманіття галузей зазвичай відзнаку присвоюватимуть трьом викладачам. Як ідеться у відповідному положенні, її призначенням є стимулювати і підтримувати живу дискусію, що означає якісне викладання в університеті, серед академічної спільноти УКУ. Зважаючи на багатогранність поняття викладацької майстерності, обговорення й оцінювання кандидатів стане комплексним процесом.

Перший проректор УКУ Тарас Добко вважає, що ця відзнака стане одним з вагомих компонентів екосистеми підвищення, промоції і винагороди викладацької майстерності, створення якої є однією зі стратегічних цілей УКУ до 2025 року. «У цифровому світі з легким доступом до інформації цінність викладача як педагога неухильно зростатиме і ставатиме дедалі більшою конкурентною перевагою, особливо для невеликих «місійних» університетів, зорієнтованих на цілісний розвиток молодої людини. Тож такі університети, як УКУ, мають інвестувати в професійний розвиток педагогічних навичок своїх викладачів і відзначати їхні досягнення у сфері викладацької майстерності, якщо хочуть виконувати свою місію на відмінно».

Як вказано в положенні, відзнака не означатиме конкурсне змагання – вона має на меті визначити важливість внеску лауреатів у розбудову УКУ як академічної інституції з високою культурою викладання. Саме тому лауреатом такої відзнаки можна буде стати лише раз.

Для відбору лауреатів заплановано три етапи: подання кандидатів, їхній попередній відбір та визначення лауреатів. При цьому подавати кандидатів рекомендують без їхнього відома; конфіденційність заявок комітет планує зберігати. За результатами фінального рішення вибору лауреатів голова Комітету підготує обґрунтування у письмовій формі щодо кожного з них.

На початок березня заплановано оголошення прийому заявок з подання кандидатів, що триватиме до середини квітня. Уже в травні Комітет збере рекомендації та додаткову інформацію з метою остаточного визначення лауреатів.

Безпосереднє відзначення лауреатів відбудеться під час випускних урочистостей наприкінці навчального року. Крім відзнаки, кожен з переможців отримає одноразову можливість відвідати наукову чи професійну конференцію за вибором або пройти стажування за кошти університету.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua

ТЕГИ: УКУ, акція
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next