АКТУАЛЬНО

В УКУ відбудеться презентація книжки "Віднайти Тройцю у неповносправності: Богослов'я, що відкриває обійми іншості"

Четвер, 01 грудня 2016, 15:31
8 грудня в УКУ відбудеться презентація книги о. Мирослава Татарина і Марії Трухан-Татарин "Віднайти Тройцю в неповносправності: Богослов'я, що відкриває обійми іншості". Презентація відбудеться за участю авторів у конференц-залі ФБФ (вул. Хуторівка, 35а). Початок о 16:00. Повідомили в УКУ.

Ця праця – результат поєднання двох сфер роздумів: богослов’я – для Мирослава, студій неповносправності – для Марії, а також особистого досвіду – виховання трьох доньок, двоє з яких мають особливі потреби.

У книжці автори розмірковують над тим, як суспільство реагує на неповносправність, особливо, як це виявляється у християнських спільнотах.
«Уся справа Христового життя зосереджувалася на підтримці кожного, хто ставав неповносправним через якісь соціальні чинники або через хворобу, – пишуть автори. –  Сьогодні ж християнські спільноти в західному світі віддзеркалюють суспільні практики сегрегації більше, аніж приклад Ісусової солідарності з усіма членами Божої сім'ї. Проте ми, як християни, можемо переорієнтувати наші спільноти на Христову заповідь відкритості одне до одного, а отже, сприяти зростанню суспільства, яке цінує диво людської відмінності  й різноманітності».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next