АКТУАЛЬНО

В УКУ відбудеться Різдвяна вечеря для знедолених

Середа, 29 грудня 2010, 13:14
6 січня в Українському католицькому університеті відбудеться традиційна Різдвяна вечеря для знедолених – «Вифлеємська гостина». Це благодійна акція, яку студенти УКУ організовують уже 11-й рік поспіль.

6 січня в Українському католицькому університеті відбудеться традиційна Різдвяна вечеря для знедолених – «Вифлеємська гостина». Це благодійна акція, яку студенти УКУ організовують уже 11-й рік поспіль.

«Нам відомо, що це давня традиція, яку започаткував Митрополит Андрей (Шептицький), тому ми намагаємося її відновити, – розповів один із організаторів вечері, студент ІІІ курсу УКУ Назар Петрів. – Ми прагнемо подарувати радість знедоленим, самотнім людям. Адже Різдво – це сімейне свято, тому ми хочемо показати цим людям, що вони не є за бортом життя».

Участь у акції візьмуть близько 150 гостей та 10 волонтерів-студентів. Бажання долучитися до цьогорічної «Вифлеємської гостини» висловив Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ.

«Вифлеємська гостина» розпочнеться з Богослужіння. Також буде духовно-культурна програма (традиційний український вертеп, колядки) та власне вечеря. Кожен гість отримає додому пакунки з продуктами та подарунками. Запрошення на вечерю можна отримати в найбільших храмах Львова.

Організатори нагадують, що єдиним джерелом фінансування цієї акції є благодійні пожертви, тому просять про матеріальну допомогу (кошти, продукти на приготування Святої вечері). «Того року нам вдалося зібрати 15 тисяч гривень на акцію, цьогоріч маємо уже 10 тисяч», – зазначив Назар Петрів.

На його думку, організація такої вечері – це колосальний досвід для всіх: «Ти можеш долучитися, побачити і зрозуміти, що світ можна змінити на краще. Це урок для кожного – як позбутися егоїзму», – наголосив студент.

Додамо, що Різдвяна вечеря для знедолених «Вифлеємська гостина» відбудеться у четвер, 6 січня, в корпусі філософсько-богословського факультету УКУ на вул. Хуторівці, 35а.

 

Відділ зовнішніх зв'язків та інформації УКУ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next