АКТУАЛЬНО

В УКУ відбувся перший день Міжнародної конференції із канонічного права

Середа, 27 березня 2019, 11:29
26 березня 2019 року був перший день міжнародної конференції "Сучасний розвиток законодавств Cхідних Католицьких Церков". Локацією події є Філософсько-богословський факультет УКУ. Серед доповідачів були єпископ Джорджіо Галларо з Італії, професор Вілліам Блайзіффер з Румунії. Також нині презентували черговий журналу Метрон. Завтра пролунають доповіді науковців з Угорщини та України.

"Підготовчий процес до конференції тривав шість місяців. Ідея народилася, але треба було думати, кого ж запросити і мати відвагу це зробити. Оскільки це поважні люди з різних країн, можливо найкращі у цій спеціалізації у своїх державах. Також була проблема фінансів, і я пропонував цим іноземних гостям самостійно оплатити доїзд до України. Яка ж була ідея конференції? Ми пишемо своє помісне право - Кодекс канонічного права Української Греко-Католицької Церкви. І для того щоб цей кодекс мав широкий обрій, то нам потрібно бачити що зробили інші. І це головний акцент - обмін досвідом", - розповів професор канонічного права УКУ о. Михайло Димид.

Гостей конференції також привітав декан Філософсько-богословського факультету УКУ о. Роман Завійський: "Для нас велика честь, що відбувається сьогодні ця мережева конференція, яка об’ єднує не лише структури УГКЦ, а й спеціалістів з канонічного права з різних країн. І я в особливий спосіб хочу привітати наших основних доповідачів. Отець Михайло вже згадав, що для нас є дуже важливим питання обміну досвідом. Прикметно, що сьогодні з нами є представники різних Церков. І також у нас є спостерігачі, запрошені з Православних Церков. Тому ми і Вас щиро-щиро вітаємо".

Успіху гостям і учасникам конференції також побажав капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк:

"Для мене є велика честь від імені нашого Митрополита привітати учасників цієї конференції. Владика не міг сьогодні бути тут, оскільки в цей час звершує іншу місію, але просив повідомити про свою молитовну підтримку і побажав великого натхнення, щоб черпати з бездонного джерела Божої премудрості для збереження, упорядкування і розвитку містичного Тіла Христового - Його святої Церкви. Благословенного часу і плідного проведення конференції!".

Додамо, що 27 березня конференція розпочне роботу о 10:00 із доповіді професора Петера Шабо із Угорщини, а завершиться о 13:30. Тому всі зацікавлені мають встигнути відвідати подію в першій половині дня.

velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next