АКТУАЛЬНО

В Улашківцях провели реабілітацію для сімей учасників АТО

Середа, 20 вересня 2017, 15:34
15-17 вересня 2017 року з благословення владики Дмитра (Григорака), Єпарха Бучацького, в Улашківській обителі отців василіан відбулася реабілітація для сімей воїнів АТО.

У реабілітації взяли участь п’ять сімей демобілізованих учасників війни на Сході України, які проживають у м. Бучач, а провели її фахівці із Тернопільського реабілітаційного центру «Крок назустріч».

Курс реабілітації розпочався в п’ятницю, 15 вересня, Хресною дорогою, під час якої кожен із учасників мав змогу спільно помолитися за те, що найбільше потрібне для нього.

Наступний день реабілітації розпочався Божественною Літургією, після якої учасникам реабілітації провели екскурсію по Улашківській обителі. Родичі воїнів дізналися історію заснування монастиря та чудотворних ікон, змогли побачити процес відновлення наскального монастиря та багато іншого. Відтак розпочалася робота із психологами.

Також цього дня сім’ї учасників АТО відвідали урочище «Червоне» в с. Нирків, де змогли побачити найвищий в Україні рівнинний водоспад — Червоногородський та руїни Червоногородського замку. Після екскурсії до с. Нирків учасники реабілітації повернулися до Улашківців, де взяли участь в Божественній Літургії за здоров’я та в дев’ятниці до Улашківської Божої Матері. Суботній вечір завершувався спільним переглядом художнього фільму.

Останній день реабілітації розпочався Божественною Літургією, яку прикрасив своїм співом хор, який прибув із василіанської обителі в м. Золочеві. Відтак після Літургії продовжилася праця з психологами, після якої учасники реабілітації мали змогу зустрітися та поспілкуватися з владикою Дмитром, котрий пригостив усіх присутніх смачним тортом.

Триденна реабілітація сімей учасників АТО завершилася архиєрейським благословенням, яке уділив владика Дмитро. Учасники реабілітації склали подяку психологам, які провели цей курс реабілітації, владиці Дмитру, що посприяв її проведенню, а також о. Власію Фуцу, ЧСВВ, і всій братії монастиря, котрі подбали про все необхідне для її проведення.

Прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next