АКТУАЛЬНО

В Улашівцях святкували 400-літній ювілей Василіанського чину cвятого Йосафата

Вівторок, 26 вересня 2017, 18:10
У празник Різдва Пресвятої Богородиці в Улашківській обителі отців Василіяан відбулося святкування 400-літнього ювілею Василіанського чину.

21 вересня 2017 року, на свято Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, в Улашківцях Бучацької єпархії відбулося торжественне святкування 400-літнього ювілею Василіанського чину.

Опівдні настоятель монастиря о. Власій Фуц, ЧСВВ, із парафіянами урочисто зустрічав владик Іринея (Білика), каноніка Папської базиліки Святої Марії Більшої в Римі, та Леона Дубравського, Ординарія Кам’янець-Подільської дієцезії РКЦ. Після зустрічі архиєреїв розпочалася Божественна Літургія, яку владики очолили у співслужінні з провінційним радником о. Віталієм Попадюком, ЧСВВ, монастирським і єпархіальним духовенством.

Після прочитання Євангелія з проповіддю до вірних звернувся владика Іриней, який роздумував про значення і суть празника Різдва Пресвятої Богородиці, а також про ювілей Василіанського чину.

Наприкінці Божественної Літургії лунало традиційне «многоліття» і духовний гімн українського народу «Боже великий, єдиний», а відтак відбувся чин освячення новозбудованої каплиці та фігурки Пресвятої Богородиці  на монастирському подвір’ї.

На звершення урочистостей о. Власій висловив слова вдячності владикам Іринею та Леону за те, що прибули і очолили святкування, а також всім присутнім і жертводавцям, які посприяли побудові величної каплиці. Також за сприяння владики Іринея вірні змогли приклонитися перед мощами святого Івана Павла ІІ.

 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.buchacheparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next