АКТУАЛЬНО

В умовах поширення коронавірусу медичні капелани Івано-Франківської архиєпархії посилили роботу з медпрацівниками

Понеділок, 06 квітня 2020, 13:00
У зв’язку із поширенням у світі та в нашій Батьківщині коронавірусу COVID-19 та проголошенням пандемії і обмежувальних заходів під час карантину, медичні капелани повинні використовувати всі наявні можливості для здійснення покликання і служби Церкви, виконуючи наказ Христа: «Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне – близько. Оздоровлюйте недужих, воскрешайте мертвих, очищуйте прокажених, бісів виганяйте. Даром прийняли, даром давайте».

У цій надзвичайній ситуації медичні капелани Івано-Франківської архиєпархії не припиняють своєї дії та свого служіння, однак у зв’язку з карантином  духовне життя тимчасово здійснюється в іншій формі.

Для духовного проводу і підтримки медичного персоналу та хворих медичні капелани Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ використовують сучасні засоби масової комунікації, зокрема мережу Інтернет та соціальні мережі, які дають можливість організувати пряму трансляцію богослужінь, молитов чи духовних звернень, особливо для ізольованих хворих. «Оскільки, як це показує історія, не раз саме ревна і витривала молитва спроваджувала на народ Боже благословення, Його благодать, захист і порятунок, - вважають душпастирі.

Чи не найбільшу підтримку капелани зараз надають медпрацівникам, які часто-густо опиняються тет-а-тет з недугою. «Із хворими сьогодні безпосередньо ми не спілкуємося, однак підтримуємо та розмовляємо із ними за допомогою телефону», - каже голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров‘я Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Ярослав Рохман.

Додамо, що станом на сьогодні в Івано-Франківській архиєпархії служать тридцять п’ять медичних капеланів, які душпастирюють у тридцяти восьми медустановах.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next