АКТУАЛЬНО

В урочищі Підлюте параолімпійці провели перші спортивні збори

Середа, 14 липня 2021, 11:35
З 10 по 13 липня в Кедрових палатах Андрея Шептицького, що в Осмолоді, відбулися перші оздоровчо-реабілітаційні всеукраїнські спортивні збори з параолімпійського виду спорту Бочча.

Основною метою спортивних зборів було проведення ігор серед учасників, які вже знайомі з цим видом спорту, а також показати, розповісти та зацікавити молодих людей з інвалідністю, які в майбутньому можуть стати спортсменами. Окрім цього, учасники заходу мали спільну мету – планування подальшого розвитку Бочча в Прикарпатті та Україні загалом. Адже Бочча є параолімпійським видом спорту і спортсмени мають можливість потрапити на параолімпійські ігри. Для цього потрібні постійні тренування та змагання і саме в цьому виникають труднощі, адже в календарних планах Інваспорту наразі не закладені змагання та збори з гри Бочча, а це залишає гравців можливості брати участь в змаганнях та покращувати свої навички гри.

Як каже представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Микола Макар: «Точне потрапляння можна отримати тільки в конкуренції, а такий досвід, як і морально-психологічний, здобувається тільки під час самої гри і чим більше такого досвіду, тим кращий спортсмен».

І саме під час таких зборів, змагань та тренувань спортсмени можуть вчитися та розвиватися в цій грі. Під час спортивних зборів учасники мали можливість проводити щоденні тренування, обмінюватися досвідом, зацікавити нових молодих гравців та спланувати подальші дії щодо розвитку гри в Прикарпатті та в Україні.

Спортивні збори є дуже важливими для людей з інвалідністю, адже це не тільки розвиток параолімпійського виду спорту, а й соціалізація та реабілітація.

Серед учасників зборів були досвідчені гравці з Бочча, Микола Макар та представники ГО "СЛІД". Вперше на Рожнятівщині побував міжнародний коуч (тренер) та міжнародний арбітр з Бочча з Іспанії Mikel Xale, бронзовий призер Чемпіонату Європи, призер кубків Європи та світу, 7-разовий чемпіон України, майстер спорту Артем Колінько та представник із Закарпаття Бондарь Олександр.

ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next