АКТУАЛЬНО

В Ялті викинули на смітник встановлений греко-католиками хрест

Неділя, 25 серпня 2013, 07:52
Днями на земельній ділянці, що запроектована під будівництво греко-католицького храму в м. Ялта, був учинений акт вандалізму. Місцевий священик, прийшовши на місце, побачив, що старий замок на вхідних воротах зірваний, натомість висить новий замок.

Крім того, священнослужитель констатував, що на території будівництва був безлад, зрізані дерева, а, головне,  хрест, який встановили у 2005 році на пам'ять про освячення місця, вирваний і викинутий на смітник. На виклик приїхала оперативна група та зафіксувала акт вандалізму. За словами очевидців, якісь незнайомі їм люди «господарювали» на ділянці кілька днів, скориставшись відсутністю священика. Себе вони назвали новими господарями цієї ділянки.

24 серпня, на свято Незалежності України, громада планує відновити та встановити хрест на його місце.

Ще з 1992 року місцева громада оббиває пороги місцевої влади з проханням виділити їм земельну ділянку для будівництва власної святині. Після численних пропозицій та відмов  у 2005 році було остаточно визначено місце будівництва храму,  даний дозвіл на виготовлення проекту землевідводу. Громада зібрала всі необхідні документи та в грудні 2005 року подала міській раді на затвердження та підписання договору оренди. Однак замість виділення землі, релігійна громада отримала повістку до суду. Судових процесів відтоді відбулося немало і тягнуться донині. Їх метою є позбавлення громади права на будівництво.

Повідомив о. Ігор Гаврилів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next