АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулися великопісні реколекції для молоді

Вівторок, 25 березня 2014, 10:43
22-23 березня 2014 року в українській греко-католицькій парафії Святої Анни в м. Остинтаун, штат Огайо (США), єпархії Святого Йосафата в Пармі, парохом якої є протоєрей Ігнатій Курі, відбулися щорічні великопісні реколекції для єпархіальної молоді. Цьогорічною темою духовної віднови було отримання Христового світла через молитву, піст і милостиню.

Головним реколектантом цього року був ієрей Любомир Жибак, адміністратор парафії Пресвятої Трійці в м. Янгстаун, штат Огайо, який також є співголовою єпархіальної молодіжної комісії, разом із ієреєм Клаудіо Мельницьким, адміністратором катедрального собору в Пармі та головою комісії, і пані Крістіною Паторей. Звернення до молоді рівно ж мали піддиякон Николас Йорк, вірний Православної Церкви Америки з м. Питсбург, штат Пенсильванія, як також пан Джеймс Ешмон і пані Робі Джоунс з Місії Порятунку Долини Магоунінг з м. Янгстаун.

У своїй духовній науці, головною темою якої була молитва, о. Любомир, поміж іншим, зазначив: «Справжня молитва – це не монолог, але звернення серця до Бога та входження в живі відносини з Богом. Навіть більше, в молитві не так важливо, що ми кажемо Богові, але те, що Господь говорить нам. Тому автентична молитва – це насамперед постійне бажання почути голос Святого Духа, який завжди промовляє. Справжня молитва – це постійна відкритість творити Божу волю, що, зрештою, і є метою молитви, ба навіть більше – сенсом християнського життя».

Новою частиною цьогорічних реколекцій був соціальний проект, завдяки якому молодь мала нагоду послужити в суботу зранку, 22 березня, безпритульним людям, які живуть при Місії Порятунку Долини Магоунінг в м. Янгстаун.

Куратором єпархіальних великопісних реколекцій для молоді щороку є диякон Мирон Шпак з парафії Пресвятої Трійці в м. Карнегі, штат Пенсильванія. Наступні великопісні реколекції для молоді єпархії Святого Йосафата в Пармі відбудуться 7-8 березня 2015 року.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next