АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) вшанували одного з її священиків з нагоди 50-ліття його священичих свячень

Понеділок, 04 лютого 2019, 12:02
Духовенство та вірні єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ та поза її межами взяли участь у ювілейному святкуванні 50-ї річниці священства митрофорного протоієрея Михайла Ревтюка, яке відбулося 3 лютого 2019 року в м. Парма, штат Огайо.і

Святкування розпочалося святковою Божественною Літургією в церкві Святого Андрія УГКЦ в Пармі, штат Огайо, адже саме в цій церкві нововисвячений ієрей, отець Михайло Ревтюк, відслужив свою першу Божественну Літургію 2 лютого 1969 року, на свято Стрітення Господнього, незабаром після своїх священичих свячень у м. Філадельфія, штат Пенсильванія, 30 січня 1969 року, у день Трьох Святителів (обидва празники згідно  з григоріанським календарем). 

Євхаристійне святкування очолив преосвященний владика Богдан Данило, Правлячий архиєрей єпархії Святого Йосафата в Пармі, який також виголосив проповідь, з отцем Михайлом, як головним служителем при престолі. Літургію співслужили багато священиків та диякон з єпархії Святого Йосафата Пармської візантійської католицької єпархії та Янгстаунської римо-католицької дієцезії, в якій також взяли участь багато вірних і богопосвячених осіб. Під час проповіді владика Богдан, розпочавши з розважання над недільним Євангелієм (неділя Закхея за новим календарем), поступово перейшов до розповіді про священиче життя отця Михайла. Відзначивши головні пресвітерські досягнення ювіляра, за що єпископ подякував отцеві Михайлові, владика Богдан зосередив свою увагу на декількох із найважливіших аспектів священства, процитувавши кілька молитов з Чину поставлення пресвітера – молитов, які підсумовують суть священства. Наприкінці Літургії отцеві Михайлові були зачитані та представлені вітальні грамоти від Блаженнішого Святослава та від владики Богдана Данила. Літургія завершилася щиросердечним співом многоліття єпископові, ювілярові, духовенству, вірянам та всім людям доброї волі.

Святкування продовжилося в бенкетному залі церкви Андрія, де гості, крім смачних страв і напоїв, змогли взяти участь у святкових промовах щодо життя отця Михайла, які виголосили владика Богдан Данило, протоієрей-канонік Андрій Гановський, парох церкви Святих Петра і Павла в м. Клівленд, штат Огайо, протоієрей Ігор Касіян, парох церкви Святого Андрія в м. Парма, штат Огайо, які були представлені із завзяттям та деякими кумедними елементами. Добре організована художня програма та фотоколаж із життя ювіляра лише додали жвавого духу цій події. Святкові заходи в залі координувалися паном Андрієм Гарматієм, парафіянином церкви Святого Андрія.

На завершення урочистостей слово було надано отцю Михайлові. Під час заключної промови ювіляр розважив над 50 роками свого священичого життя, більшість з яких він провів, душпастирюючи в єпархії Святого Йосафата. Незважаючи на те, що не все було легко на його життєвому шляху, отець Михайло подякував Господеві за дар священства та всі благодаті, які Господь зсилав і продовжує зсилати на нього, а також висловив свою вдячність всім людям, які супроводжували його протягом всього життя, особливо його покійній матері та деяким іншим особам.

Єпископ, духовенство та вірні єпархії Святого Йосафата щиро вітають отця Михайла Ревтюка  із золотим ювілеєм священства і бажають йому безліч Господніх благословень за заступництвом Божої Матері та всіх ангелів і святих на многії, щасливії і благії літа! Аксіос!

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next