АКТУАЛЬНО

В Єпархіальному музеї в Трускавці відкрилася великодня виставка «Від голки з ниткою до об'єктива»

П'ятниця, 15 квітня 2011, 10:50
В Єпархіальному музеї м. Трускавця 14 квітня 2011 року відкрилася персональна великодня виставка авторських робіт п. Ірини Бердаль-Шевчик. Цим заходом авторка починає реалізовувати свою давню мрію - проект "Від голки з ниткою до об'єктива".
В Єпархіальному музеї м. Трускавця 14 квітня 2011 року відкрилася персональна великодня виставка авторських робіт п. Ірини Бердаль – Шевчик. Цим заходом авторка починає реалізовувати свою давню мрію - проект "Від голки з ниткою до об'єктива". Представлені на виставці роботи - це авторські колекції писанок, для створення яких використовується бісер і техніка плетіння "Ндебеле" і які оформлені на дерев'яних підвісках. Великодня виставка триватиме з 14 квітня по 27 травня 2011 року.  

Повідомив Тарас Шафран,

директор Єпархіального музею

Довідка: Ірина Бердаль-Шевчик народилася в 1981 році в місті Трускавець на Львівщині у сім'ї родовитого різьбаря Юрія Бердаля. З дитинства, дивлячись, як батько працює, зрозуміла - руки можуть творити неповторні речі. Любов до прекрасного донька отримала від батьків разом з генами талановитого лемківського роду. Математична освіта певним чином позначилася на творчому захопленні майстрині - композиції з бісеру мають дуже врівноважену і точну побудову. Писанкові орнаменти на основі традиційних української вишивки відзначаються тонким відчуттям кольору та гармонії. Панв Ірина створила писанкові композиції на основі галицьких орнаментів і рослинних елементів, трансформувавши їх математичними розрахунками на бісер. З допомогою батька оформила їх на дерев'яних різьблених держаках. З вересня 2002 року Ірина Бердаль-Шевчик є активним членом Об'єднання народних майстрів і художників - аматорів при Львівському державному обласному центрі народної творчості і культурно-освітньої роботи. Від 2002 року до сьогодні була учасницею понад 20 виставок, серед яких колективні ( Львів, Трускавець, Луганськ, Ужгород, Вінниця, Луцьк, Рівне, Дрогобич та Івано-Франківськ) і родинні (Трускавець і Львів). На сьогодні майстриня налічує понад 90 колекційних авторських робіт з бісеру та більше ніж 70 авторських світлин.    
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next