АКТУАЛЬНО

В Єпархії св. Йосафата в Пармі відбулася проща з нагоди Року віри та 1025-ліття Хрещення Руси-України

Вівторок, 16 липня 2013, 10:51
У неділю, 14 липня 2013 року Божого, у переддень празника Святого рівноапостольного князя Володимира Великого (за новим календарем), у Єпархії св. Йосафата в Пармі УГКЦ відбулася загальноєпархіальна проща до святині Святого Хреста при парохії Пресвятої Тройці у м. Янгстаун, штат Огайо, США.

Проща відбулася з нагоди Року віри та 1025-ліття Хрещення Руси-України під проводом владики Івана (Бури), Апостольського адміністратора Єпархії св. Йосафата в Пармі. У прощі також взяв участь владика Джордж Муррі, ТІ, римо-католицький єпископ Янгстауна, численне духовенство та велика кількість мирян.  

Молитовний захід розпочався Молебнем до святого рівноапостольного князя Володимира Великого. Відтак відбувся Чин малого освячення води та Відновлення хресних обітів після чого владика Іван звернувся з батьківським словом до прочан. У своїй проповіді, архиєрей наголосив на важливості бути вдячним Богові та св. Володимирові за дар Української Церкви. Владика Іван рівно ж заохотив всіх вірних бути активними та відповідальними членами Церквами, щоб таким чином могти нести цей дар у віки.

На завершення, архиєрей подякував адміністратору парафії о. Любомиру Жибаку та його парохіянам за організацію прощі як рівно ж звернув свої слова вдячності владиці Джорджу, духовенству та всім вірним за участь у прощі.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка:

Парафія Пресвятої Тройці у м. Янгстаун, штат Огайо, США була заснована в 1911 році. У 1986 році з нагоди 75-ліття парафії та 1000-ліття Хрещення Русі-України при парохії було воздвижено святиню Святого Хреста жертовними стараннями парохіян та їх довголітнього пароха - митр. прот. Лео Адам’яка, який упокоївся у Господі в березні 2010 року. Від січня 2013 року парохією та святинею опікується о. Любомир Жибак.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next