АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулися Єпархіальні молодіжні дні

Понеділок, 18 червня 2018, 11:04
Понад 30 молодих людей, юних та дорослих лідерів, волонтерів і духовенства єпархїї Святого Йосафата УГКЦ у Пармі взяли участь у щорічних Єпархіальних молодіжних днях, які відбулися 14–15 червня 2018 року в «Чізмен Фарм» у м. Портерсвіл, штат Пенсильванія, США.

Темою цьогорічного заходу була «Безперервна молитва» взята з І Послання святого апостола Павла до солунян: «Завжди радійте, безперестанку моліться, подяку складайте за все, бо така Божа воля для вас у Христі Ісусі» (5, 16–18) – і присвячена рокові Літургії та молитви в житті Церкви – загальній темі, над якою Українська Греко-Католицька Церква зосередилася в 2018 році.

Молодіжний захід, який відбувся під проводом владики Богдана (Данила), правлячого архиєрея єпархії Святого Йосафата в Пармі, був організований Єпархіальним молодіжним комітетом (ЄМК) під керівництвом о. Любомира Жибака, голови Комітету та пароха церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун і церкви Святої Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо), піддиякона Йосифа Заперника з церкви Святого апостола Андрія УГКЦ у м. Парма (штат Огайо), п. Йосифа Лівого з церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ у м. Піттсбург (штат Пенсильванія) та п. Михайла Лівого з церкви Святого апостола Андрія УГКЦ у м. Парма, які були координаторами заходу, як також п. Вікторії Діани з церкви святої Анни УГКЦ у м. Остинтаун, члена ЄМК. Це зібрання надало можливість молоді отримати літургійний та молитовний досвід у дусі віри та братерства Української Греко-Католицької Церкви.

Учасників Єпархіальних молодіжних днів зустріли теплою гостинністю з боку родини та персоналу «Чізмен Фарм». «Чізмен Фарм» знаходиться біля державного парку «МакКоннелс Міл»; у ньому є прості дерев’янні будиночки та хатини на схилах пагорбів, стежки та мальовничий струмок.

Дводенний захід розпочався з богослужіння Третього часу. Відтак Йосиф Лівий привітав усіх учасників Єпархіальних молодіжних днів та ознайомив з програмою заходу. Далі всі учасники мали смачний обід. Після обіду молодь взяла участь у натхненні, веселій і захопливій презентації щодо молитовного життя, яку провели члени Єпархіального відділу родини та святості життя, брати Святого Духа, Дейл Шевчик та Девід Роберт, які зосередилися на сенсі молитви в житті віруючого, що учасники молодіжного заходу сприйняли з уважністю та ентузіазмом.

Пізніше молодь взяла участь у деяких спортивних заходах на відкритому повітрі, зокрема в так званому бульбашному футболі – грі, в якій учасники грали у футбол, перебуваючи в надувних пластикових бульбашкових костюмах, що принесло багато незабутніх та кумедних відчуттів.

Опісля всі взяли участь в іспиті сумління, яке провів о. Ігор Гогоша, парох церкви Святого Юрія УГКЦ у м. Пітсбург та церкви Святого Івана Хрестителя в м. Маккіс Рокс (штат Пенсильванія), після чого була можливість висповідатися. Сповідниками були: владика Богдан (Данило); митрофорний протоієрей Джордж Епл'ярд, колишній протосинкел єпархії; о. Майкл Полоський, протосинкел єпархії та парох церкви Святих Петра і Павла УГКЦ в м. Ембрідж і церкви Святих Петра і Павла УГКЦ в м. Аликвиппа (штат Пенсильванія), о. Ігор Гогоша та о. Любомир Жибак.

Після сповіді учасники молодіжного заходу мали можливість взяти участь у молитовній ході пагорбами «Чізмен Фарм», під час якої молодь, лідери та духовенство молилися Вечірню.

Відтак молодь взяла участь у проекті, координованому Йосифом Лівим і Терезою Лівою з церкви Святого Івана Хрестителя в м. Пітсбург, під час якого молодь виготовила чотки, традиційні східні молитовні вервички, які владика Богдан (Данило) поблагословив наступного дня, на завершення Літургії. Перший день закінчився ватрою в українському стилі, під час якої молодь насолоджувалася сценками та спілкуванням.

Другий день Єпархіальних молодіжних днів розпочався з молитви Першого часу. Після цього відбулася Божественна Літургія, яку очолив владика Богдан (Данило) у співслужінні з о. Любомиром Жибаком і дияконом Кевіном Безнером із м. Шарлотт (штат Північна Кароліна), який нині працює над створенням української греко-католицької місії в м. Кантон (штат Північна Кароліна). У своїй проповіді під час Літургії владика Богдан заохотив молодь налагодити, так би мовити онлайн, молитовний зв'язок з Господом, що допоможе їм вести радісне життя послідовників Христа. Після Літургії відбувся сніданок. Відтак диякон Кевін Безнер провів презентацію, в ході якої поділився з усіма власним молитовним досвідом, що було доповнено елементами деяких молитовних традицій Східних Церков.

На закінчення заходу молодь позмагалася у традиційній грі «Хто хоче стати мільйонером? (релігійна версія)», яка була розроблена для того щоб перевірити знання молоді щодо Святого Письма, Катехизму, Традиції та історії Української Греко-Католицької Церкви, а також щоб заохотити молодих людей дізнаватися більше про свою віру.

Цьогорічні Єпархіальні молодіжні дні були чудовою молитовною подією для єпархіальної молоді. Наступний захід запланований на червень 2019 р.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next