АКТУАЛЬНО

В єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) відбулося засідання Катехитичного комітету

Субота, 22 грудня 2018, 15:01
Члени Катехитичного комітету єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ провели робочу зустріч у п’ятницю, 21 грудня 2018 р., у церкві Святої Анни УГКЦ в м. Остинтаун, штат Огайо.

Засідання очолив владика Богдан Данило, Єпископ єпархії Святого Йосафата в Пармі. Приймав отець Любомир Жибак, керівник єпархіального Молодіжного відділу, керівник єпархіального Відділу захисту дітей та молоді та парох церкви Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Янгстаун та церкви Святої Анни УГКЦ у м. Остинтаун (штат Огайо). На зустрічі були присутні наступні члени комітету: сестра Анна Ляшок, ЧСВВ, керівник єпархіального Відділу релігійної освіти (ВРО); сестра Ольга Фарина, ЧСВВ, член єпархіального Відділу релігійної освіти; пані Рената Гарматій з церкви Святого Андрія УГКЦ в м. Парма (штат Огайо); пан Захарій Судяк з церкви Пресвятої Трійці УГКЦ в м. Карнегі (штат Пенсильванія) і пані Катерина Рудакевич з церкви Святих Петра і Павла УГКЦ в м. Ембридж (штат Пенсильванія). Диякон Кевін Безнер з м. Шарлотт (штат Північна Кароліна), який на сьогодні працює над створенням української греко-католицької місії в м. Кантон (штат Північна Кароліна) та диякон Антоній Драгані з церкви Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Ревлок (штат Пенсильванія) не змогли бути присутніми на засіданні особисто та відповідно приєдналися до всіх за посередництвом телефонного та скайпового дзвінка.

Зустріч розпочалася з молитви, яку провів владика Богдан. Після цього учасники ознайомилися з Пастирським листом «Слово Боже і катехизація», видане Синодом Єпископів Української Греко-Католицької Церкви 12 грудня 2018 року на початку Року Божого Слова і катехизації, який зараз триває в Українській Греко-Католицькій Церкві в усьому світі.

Владика Богдан підкреслив, що вся ідея цього документа полягає в тому, щоб запросити Церкву поглянути на катехизацію в українських греко-католицьких громадах по всьому світі із свіжим поглядом та енергією. Іншими основними темами, що обговорювалися під час засідання були: біблійний апостолят – lectio divina на рівні сім’ї та парафії; катехитичні програми для дітей, молоді та дорослих; катехитичні семінари та гуртки; постійне формування катехитів в єпархії; катехитичні ресурси англійською та українською мовами.

Великий акцент під час зустрічі було зроблено на онлайн-підготовці катехитів в єпархії, як також на підготовці до єпархіального Катехитичного собору, запланованого на 22 червня 2019 року в м. Парма (штат Огайо).

Засідання завершилося молитвою «Богородице Діво», після чого владика Богдан подякував о. Любомиру за гостинність і побажав усім благословенного Різдва і щасливого Нового року.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next