АКТУАЛЬНО

В Южноукраїнську владика Михайло Бубній освятив пам’ятну дошку Небесній сотні та загиблим воїнам АТО, ООС

Четвер, 15 жовтня 2020, 18:40
14 жовтня, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, у парафії Всіх святих українського народу УГКЦ в м. Южноукраїнськ Миколаївської області владика Михайло Бубній, екзарх Одеський, спільно з о. Ігорем Вороною, парохом парафії, освятили пам'ятну дошку (банер) Небесній сотні та загиблим воїнам-героям міста Южноукраїнськ, а також всім загиблим в зоні АТО, ООС.

Цього дня владика також вшанував пам'ять загиблих Героїв біля меморіального пам'ятника, що розташований на Меморіальній площі в місті Южноукраїнськ.

У своєму зверненні до вірних екзарх Одеський пригадав деякі з історії про опіку Матері Божої над українським народом, а також наголосив, що і в теперішні нелегкі часи Богородиця не залишає нас без своєї опіки. Відтак, після Божественної Літургії, владика Михайло у присутності вірних здійснив чин освяченя пам'ятної дошки та помолився панахиду.

Довідка

Релігійна громада Української Греко-Католицької Церкви в місті Южноукраїнськ заснована 28 жовтня 2005 року. У 2008 році було розпочато будівництво храму, а вже 25 червня 2018 року Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав освятив новозбудований храм Усіх святих українського народу. Будівництво провадив о. Ігор Ворона. Також у місті з 2016 року здійснюють місійне служіння сестри Згромадження святого Йосифа. 

Пресслужба Одеського екзархату

 

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next