АКТУАЛЬНО

У Заздрості стартувала друга благодійна школа англійської мови під патронатом Товариства «Свята Софія» США

Понеділок, 04 липня 2016, 12:46
3 липня 2016 року в Музейно-меморіальному комплексі імені Патріарха Йосифа Сліпого у Заздрості на Тернопільщині відбулося відкриття другої благодійної літньої школи англійської мови. Проект, організатором та головним спонсором якого є Релігійне товариство українців-католиків «Свята Софія» США (ТСС А), ініційовано минулого року для дітей із родин учасників АТО, переселенців, дітей-сиріт і семінаристів Тернопільської духовної семінарії.

Цього року організатори залучили також дітей із багатодітних родин та спудеїв Київської Трьохсвятительської семінарії УГКЦ. Захід відбувається з благословення владики Василя (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського.

Протягом трьох тижнів 22 учасників програми віком від 15 до 22 років з Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Харківської та Черкаської областей вивчатимуть англійську мову на початковому, середньому, вищому та найвищому рівнях. Останній із них було створено цього року з думкою про підготовку учасників до міжнародного тестування з англійської мови TOEFL/IELTS. Лекції вестимуть кваліфіковані викладачі-волонтери зі Сполучених Штатів Америки: Трейсі Берг, Марта Пенкальська, Анастасія Камінська й Ірина Іванкович. Передбачено багатопланові заняття з граматики, розмовної мови, читання, розуміння зі слуху, майстерності писання. Цього року навчання складається із трьох ранкових та одного пообіднього блоків. Вечірні лекції включають перегляд та обговорення кінофільмів, караоке та класи з американської кухні. Начальний процес відбуватиметься не лише за традиційним методом підручника, а й передбачено ігрові та мультимедійні заняття із застосуванням новітніх технологій. Учасники програми матимуть неповторну нагоду спілкуватися живою англійською мовою, пізнати американську історію, культуру й традиції. Організатори подбали й про духовний вимір: у програмі школи, яка є екуменічною, – щоденні молитви, вервиця, Хресна дорога, Божественна Літургія англійською мовою, проща до Зарваницької Божої Матері. Для активного дозвілля на території Музейного комплексу організатори обладнали спортивний майданчик, а для загального інтелектуального збагачення молоді запланували екскурсії визначними місцями Західної України.

«Цей проект, що його ТСС А ініціювало з думкою про дітей із родин учасників та загиблих в АТО, біженців, сиріт та семінаристів Тернопільської і Київської духовних семінарій УГКЦ, має на меті згуртувати українську молодь навколо основ життя та діяльності патріарха Йосифа: віри і науки – «двох крил, якими підноситься людський дух в безкраї простори». Інвестиція у молоде покоління – це запорука майбутнього українського народу, про яке завжди дбав Блаженніший Йосиф, а знання іноземних мов він вважав апріорі природною необхідністю. Турбота ж про забезпечення цього майбутнього особливо гостро стоїть в умовах війни, яка поглинає уже тисячі життів молодих українців», - зазначила директор школи Ірина Іванкович. За її словами, свідченням потреби в такому проекті школи мовного занурення є не лише той факт, що на другий курс зареєструвалися учасники минулорічного табору, а й те, що охочих покращити знання мови виявилося значно більше, аніж у 2015 році.

До активної співпраці у проведенні літньої школи долучилися Тернопільсько-Зборівська митрополія УГКЦ, Українська католицька освітня фундація в Чикаго, Фундація Українського вільного університету та Українська кредитова кооператива в Нью-Йорку.

Прес-служба Товариства «Свята Софія» США

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next