АКТУАЛЬНО

У Жовкві відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства молитви

Вівторок, 23 червня 2015, 12:21
21 червня 2015 р. у районному Народному домі відбувся Всеукраїнський з’їзд Апостольства молитви, що проходить щорічно в межах відзначення празника Пресвятого Серця Христового і на який прибули учасники з різних міст та сіл України.

З’їзд відкрив о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, координатор Апостольства молитви в Україні, зазначивши, що сьогоднішня війна на Сході країни ще більше спонукає до спільної молитви за тих, хто боронить нашу неньку-Україну, тому мета Апостольства молитви – розбудити через молитву живий дух любові до Божого милосердя.

Опісля зі словами молитви до учасників звернувся протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ. Він закликав усіх завжди пам’ятати головну місію члена Апостольства молитви – відкривати своє серце для Бога через молитву, і вона завжди буде почутою.

На з’їзді виступили о. прелат Йосиф Легович, настоятель храму Св. Лаврентія, та о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.

Редактор василіанського часопису «Місіонар» о. Віталій Попадюк розповів про важливість наповнення журналу матеріалами про Апостольство молитви, про їх значення для вірян та про історію виникнення самого Апостольства молитви.

Окрім цього, учасники художнього колективу районного Народного дому представили фрагмент духовної програми із творчого вечора «На службі Богові, Церкві, народові», присвяченого 150-річчю від дня народження Андрея Шептицького. У виступі взяли участь хор Василіанського монастиря в Жовкві й ансамбль Народного дому с. Купичволя, що виконали твори на духовну тематику.

Найзворушливішим став виступ дитячого театру «Божі діти» з Луганщини, які приїхали з виставою, в котрій йдеться про наочні сьогоднішні події в їх рідних місцях.

На закінчення до присутніх вийшов о. Василь Довганюк, який щойно приїхав із зони бойових дій.

Після з’їзду учасники пішли до Жовківського василіянського монастиря на спільну молитву та нічні чування.

Повідомила Галина Фесюк

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next