АКТУАЛЬНО

У Золотоноші (Черкащина) постане храм УГКЦ

Вівторок, 29 вересня 2015, 11:20
У м. Золотоноша, що на Черкащині, 27 вересня 2015 року Єпископ-помічник Київський Йосиф (Мілян) освятив хрест, наріжний камінь і місце, де буде зведено величний храм Української Греко-Католицької Церкви.

Уже довший час громада УГКЦ м. Золотоноша чекала на цю подію, проте з різних причин не могла отримати постійного та гідного місця для молитви. І аж нещодавно за сприяння органів місцевої влади парафії вдалося отримати земельну ділянку, яка розташована близько до центру міста, що уможливить багатьом вірним УГКЦ частіше приходити до храму та молити в Бога потрібних ласк для себе та для всієї України.

Будучи з душпастирським візитом на Черкащині, владика Йосиф (Мілян) на запрошення священика та вірних місцевої громади УГКЦ прибув до Золотоноші, щоб освятити місце для майбутнього храму.

Освятивши місце, хрест та наріжний камінь, архиєрей звернувся до мешканців Золотоноші, які прибули взяти участь в дійстві та послухати Слова Божого з його уст.

Владика звернув увагу вірних на Хресне знамення, празник якого цього дня звершували: «Чим є для нас цей символ? – запитав єпископ. – Ми за нього боролися у радянський період, коли дитині в школі хрестик могли зірвати з шиї. Це було боляче… Чим для нас сьогодні є хрест? Можливо для когось це частина біжутерії?!.. Але хто справді вірить, коли трапляється якась трудність, тут же робить на своєму тілі знак Хреста. Ми, переживаючи за своїх дітей, десь за порогом, коли від нас відходять, хрестимо їх. Інтуїтивно, без богословських наук розуміємо, що це мусить бути якийсь захист – сила, яка обереже, захистить, попровадить доброю дорогою…» - зазначив проповідник.

Владика звернув увагу вірних на час війни, яка над могилами наших синів і чоловіків ставить нові хрести, по яких тече ще свіжа живиця: «Ставимо собі логічне питання: За що?.. Чому терпимо сьогодні хресний час в Україні? Може, щоб ми опам’яталися… Бо нема чужого горя. Ми всі за все відповідаємо», - сказав архиєрей.

Єпископ також закликав присутніх: «Хочу закликати нас усіх до тої відповідальності, що ми зараз вчинили – освятили Хрест як знак перемоги Бога над нашим гріхом, над нашою власною смертю. Ми освятили хрест на знак того, що наша боротьба за храм, має увінчатися успіхом. Надважливо побудувати храм Божий у людській душі, храм з цеглин людських душ. Це дуже важко. Бо на храм кам’яний можуть бути спонсори і він повстане скоро. Але побудувати Церкву як громаду людей, які об’єднуються вірою в єдиного Бога, набагато складніше».

Завершуючи, владика побажав усім будови Церкви Христової у храмі власної душі. Єпископ також побажав усім Божого благословення та сили в будівництві нової Церкви.

Священик місцевої парафії о. Юрій Голоднюк подякував владиці за Боже Слово та освячення цього місця.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next