АКТУАЛЬНО

Президент Ради єпископських конференцій Європи і владика Борис Ґудзяк відвідали Ірпінь

Середа, 20 липня 2022, 12:28
У вівторок, 19 липня, архиєпископ Ґінтарас Ґрушас, президент Ради єпископських конференцій Європи, та владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ, відвідали місто Ірпінь, що під Києвом, де помолилися за мир в України і пом’янули жертв війни росії проти України.
Зображення 1 / 6 Використовуйте клавіші для перегляду

Разом з ієрархами парафію Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в Ірпені відвідали також Тетяна Ставнича, президент «Карітас-України», протоієрей Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ», і протоієрей Василь Чудійович, канцлер Київської архиєпархії УГКЦ.

Метою візиту, як зазначили самі гості, було побачити на власні очі зруйновані міста і наслідки їх окупації російськими військами, поспілкуватися з мешканцями, що пережили окупацію і тортури від представників «руського миру», засвідчити свою підтримку, як духовну так і фізичну і, найголовніше, ще раз розповісти світові правду про цю жахливу війну в Україні.

Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці очолив митрополит Борис Ґудзяк. У своєму слові владика звернувся до присутніх зі словами надії, закликавши спільно переносити важкі часи, мандруючи до омріяної перемоги та миру.

На знак солідарності і згадку про спільну молитву владика Борис спільно з архиєпископом Ґінтарасом передали для храму ікону Зарваницької Матері Божої. У свою чергу, парох громади протоієрей Мирослав Латинник подарував гостям книги «Римований Ірпінь».

Гості також відвідали церковне бомбосховище, де перші тижні війни разом зі священниками храму від російських бомб переховувалися парафіяни та мешканці міста.

Цього ж дня багатьом мешканцям міста, що втратили помешкання і майно, були вкотре роздані набори з теплими речами та продуктами від «Карітас України», «Карітас-Київ» та «Карітас-Ірпінь». Кожен з присутніх міг поспілкуватися з єпископами і священниками, розповісти про свої журби і отримати слова підтримки і благословення.

Опісля закордонна делегація відвідала вулиці міст Ірпінь і Буча та на власні очі побачили зруйновані будинки та спалені автомобілі. На Алеї Слави Ірпінського міського кладовища та на місцях масових поховань у Бучі духовенство помолилося за упокій душ невинно вбитих українців.

«Віримо і знаємо, що кожний наш гість, що на власні очі побачив правду про цю війну, зможе донести її у свій спосіб світові. Разом ми зможемо зупинити цього лютого російського ворога та спільно відновлювати і розбудовувати нашу рідну Україну», – зазначає протоієрей Віталій Воєца, сотрудник парафії.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами парафії Різдва Пресвятої Богородиці в Ірпені

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next