АКТУАЛЬНО

В Італії презентували книжку про Митрополита Андрея

Понеділок, 25 березня 2013, 11:01
У вівторок, 19 березня 2013 року, у м. Ріано (Італія) під час Днів духовних вправ і загальних піврічних зборів душпастирів УГКЦ з Італії та Іспанії відбулася презентація нової книжки о. д-ра Августина Баб’яка про Митрополита Андрея Шептицького. Це видання є вже дев’ятим дослідженням з історії УГКЦ, зокрема про діяльність Митрополита Андрея, які вийшли українською, французькою та італійською мовою з-під пера о. Августина.
У вівторок, 19 березня 2013 року, у м. Ріано (Італія) під час Днів духовних вправ і загальних піврічних зборів душпастирів УГКЦ з Італії та Іспанії відбулася презентація нової книжки о. д-ра Августина Баб’яка про Митрополита Андрея Шептицького. Це видання є вже дев’ятим дослідженням з історії УГКЦ, зокрема про діяльність Митрополита Андрея, які вийшли українською, французькою та італійською мовою з-під пера о. Августина. Метою цього дослідження було висвітлити постать Митрополита Шептицького у той час, коли він виконував служіння як Апостольський візитатор для української діаспори в країнах Західної Європи та Північної і Південної Америки. У книзі розглядається його дипломатична діяльність, скерована на захист українського народу, який був знищений і розсіяний по світу внаслідок І Світової війни і польсько-українського конфлікту. «Так, на основі документальних джерел Ватиканського секретного архіву та Варшавського національного архіву я намагався показати, як секретна польська поліція стежила за діяльністю та, особливо, за подорожами Митрополита не лише до Рима, а й до інших країн Європи, Північної та Південної Америки… У цих документах знаходимо його заклики до примирення двох народів (українського і польського. - Ред.) і до прощення завданих війною кривд. В одній із доповідей секретної поліції йдеться про те, що в катедральному соборі Святого Миколая в Чикаго він також закликав українців до благодійних пожертв для польських сиріт», - розповів автор книжки під час презентації. Історично-наукова праця «Подвиг Митрополита Андрея Шептицького як Апостольського візитатора для українців (1920-1923) і його взаємини з урядом Польщі» обсягом 247 сторінок побачила світ в італійському видавництві «Сromopresse», що в м. Тренто (Італія), у п’ятницю, 15 березня 2013 року, накладом 1000 примірників. Книга належить до серії наукових досліджень, здійснених під патронатом Центрального державного історичного архіву України м. Львова та Наукового товариства в Україні ім. Тараса Шевченка (м. Львів).

Прес-служба УГКЦ в Італії

Довідка: Отець д-р Августин Бабяк, греко-католицький священик, який з 1992 по 2002 рік душпастирював у Франції, навчався у Ліонському католицькому університеті, в якому 1999 року захистив докторську дисертацію. З 2002 року душпастирював для українських іммігрантів на півночі Італії. У 2005 році закінчив постуляційний курс у Римі. З 2006 року на прохання Архиєпископа Тренто працював у постуляційному бюро як промотор справедливості. З 2007 року співпрацював з Науковим інститутом Релігії м. Больцано, де читав курс про духовність Східної Церкви.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next