АКТУАЛЬНО

В Італії розпочалися різдвяні реколекції для катехитів

Вівторок, 08 грудня 2020, 11:33
У свято Введення в храм Пресвятої Богородиці розпочалися передріздвяні реколекції для катехитів та активних лідерів Апостольського екзархату Італії.

Реколекції проводяться з благословення апостольського екзарха для українців-греко-католиків в Італії владики Діонісія Ляховича. Тема духовних роздумів - «Чи буде цього року Різдво? Чи відчиню двері для Месії?».

У першій із чотирьох запланованих зустрічей узяв участь владика Діонісій Ляхович. У своєму зверненні до присутніх архиєрей наголосив, що катехизація є пріоритетом на шляху розвитку екзархату, і висловив довір’я до катехитів, які присвячують себе духовному вихованню.
Владика розпочав духовні роздуми з підготування до зустрічі зі Спасителем, якого очікуємо в Різдві. Він зазначив, що Христос народжується в убогому вертепі заради спасіння людей, і змалював образ Христа, який стукає в двері кожного серця.

Відтак с. Емілія Вандич, СНДМ, представила програму реколекцій, яка буде вести катехитів у паломництві до Вифлеєму, та провела духовну бесіду на тему «Бог хоче бути з людиною і Людиною. Чому?». Лейтмотивом роздумів було те, що Бог стає Людиною лише з любові до Людини, створеної на Його образ і подобу. Після гріхопадіння Він перший шукає своє загублене створіння. Ісус Христос стукає в двері кожного серця, запрошуючи до особистого спілкування. Сестра Емілія і надалі духовно супроводжуватиме катехитів в духовній мандрівці до вифлеємського вертепу.

У реколекціях взяли участь близько п’ятдесяти учасників, які представляли майже всі осередки, що діють в Італії. Присутні брали жваву участь у конференції, висловлювали свою підтримку та емоційну реакцію на роздуми.

Зустріч завершилася спільною молитвою та благословенням апостольського екзарха.

Запис першого дня реколекцій  «Чи буде цього року Різдво? Чи відчиню двері для Месії?»

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ct.ugcc.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next