АКТУАЛЬНО

В Італії створено нову парафію УГКЦ

П'ятниця, 06 лютого 2015, 13:26
3 лютого в архієпископському палаці Болоньї (Італія) кардинал Карло Каффарра підписав дектрет заснування персональної української греко-католицької парафії. Це вже п’ята українська парафії на території Італії.

Монсеньйор Андреа Канято, відповідальний за мігрантів в болонській архієпархії, дякуючи кардиналові Кафаррі за утворення української парафії, зауважив: “В той час як ми змушені закривати деякі  італійські парафії через кризу покликань та демографічні фактори, мігранти подають нам приклад духовного життя. Від сьогодні українці вже більше не є гостями в нашій єпархії, але повноправними членами нашої церковної спільноти”.

Українську Греко-Католицьку Церкву представляв о. Марко Семеген, Пасторальний координатор для українців греко-католиків в Італії. Від імені владики Діонісія, Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії та Іспанії, він подякував кардинилу Кафаррі за цей великий знак пошани до української спільноти та висловив сподівання, що присутність спільноти візантійського обряду духовно збагатить болонську архієпархію.

На знак вдячності парох місцевої парафії подарував Архієпископу омофор як символо овечки, котру Христос як пастир бере на свої рамена, а також єпископський жезл, який вживається у східному обряді.

Проголошення парафії у Божественній Літургії в близькому майбутньому звершить владика Діонісій.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next