АКТУАЛЬНО

В івано-франківському хоспісі освятили статую святого Пантелеймона

Середа, 15 липня 2020, 12:55
14 липня в богослужбовій каплиці Обласного клінічного центру паліативної допомоги м. Івано-Франківська відбулося освячення фігури св. Пантелеймона.

Скульптура з'явилася в хоспісі не випадково, адже з давніх-давен християни моляться до Господа саме за посередництвом св. Пантелеймона, просячи дару здоров’я та зцілення. Це третя в Україні скульптура великомученика і цілителя і, водночас, найвища.

«Те, що ми сьогодні освячуємо цю скульптуру, є дуже гарним знаком нашої набожності. Однак ще важливіше наслідувати у своєму житті ті чесноти, які мав св. Пантелеймон. Нас, християн, особливо лікарів, у цей нелегкий час пандемії коронавірусу, цей святий великомученик навчає, що нашою першою і головною зброєю є саме молитва», - наголосив о. Руслан П’яста, який здійснював чин освячення.

За словами голови Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я та медичного капелана Івано-Франківського хоспіса о. Ярослава Рохмана, ініціатором цього будівництва став місцевий адвокат п. Андрій Пославський. Його бабуся колись перебувала в хоспісі, він її відвідував та розумів, що це за заклад. Свого часу п. Андрій також переніс важку недугу та молився до св. Пантелеймона. Коли ж видужав, задумав віддячитися святому, посприявши виготовленню цієї фігури.

Статую поставлена на подвір’ї хоспісу в каплиці Святого Пантелеймона, що в Івано-Франківську на вул. Новаківського.

«Це одна із найтяжчих лікарень нашої області, адже, фактично, усі її пацієнти – невиліковно хворі люди, які свідомі того, що вже не вийдуть із неї. Але ці люди стараються приймати хвороби не як покарання від Господа, а як дар, адже Христос є завжди той, хто співстраждає з людиною», - пояснює о. Ярослав Рохман.

Під час освячення фігури душпастирі також відвідали пацієнтів із мощами св. Пантелеймона, благословивши кожного.

Додамо, що Івано-Франківська статуя св. Пантелеймона Цілителя є третьою із відомих дні в Україні, однак вона – найвища. Її висота становить понад два метри. Виготовлена статуя із бетону.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next