АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківському «Карітасі» відбулося свято першого портфелика

Вівторок, 30 серпня 2016, 12:02
29 серпня в Івано-Франківському «Карітасі» відбулося свято першого портфелика. Традиційно воно розпочалося з молитовного благословення владики Володимира (Війтишина), Архиєпископа та Митрополита Івано-Франківського. Сьогоднішня акція – це свідчення того, що «Карітас», виявляючи соціальне служіння, є також місцем живої парафії, місцем зустрічі з Ісусом Христом для кожного нужденного в нашому місті й області.

Завдяки фінансовій підтримці парафіян Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, місцевих підприємців і коштам  благодійної фундації «Церква в потребі» (Німеччина) «Карітас» одержав нагоду забезпечити 110 першокласників портфелями, укомплектованими канцтоварами та шкільним приладдям на суму понад 130 тисяч гривень. 

До числа отримувачів благодійної допомоги зараховані 16 дітей, батьки яких перебувають у зоні АТО, 10 дітей-інвалідів, 11 вимушено переселених  дітей із Криму та східних областей України, 55 дітей із багатодітних сімей та 18 дітей з малозабезпечених сімей. Основна ідея благодійної акції «Перший портфелик», яка проводиться на Івано-Франківщині вже 13-й рік поспіль, – дати відчути радість першого навчального дня у школі кожній дитині, незалежно від соціального статусу її родини.

Кожна дитина раділа портфелику, новеньким зошитам, пеналам, обкладинкам для підручників і зошитів, кольоровим олівцям, фарбам для малювання. А що може бути важливіше, ніж щасливі діти! Ми дякуємо всім благодійникам та жетводавцям, які підтримують соціальні ініціативи «Карітасу». Завдяки  їхній небайдужості й готовності творити діла милосердя для ближнього діти, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, змогли належно підготуватись до школи. Особлива подяка гуртівні канцтоварів «Ваш Партнер», яка надала «Карітасу» знижку в розмірі 68 тисяч гривень при закупівлі канцтоварів.

Наступний етап акції «Перший портфелик» – це організація надання допомоги у вигляді шкільного приладдя для учнів 2–11 класів. Тому «Карітас» звертається до небайдужих людей та підприємців нашого міста з проханням продовжити збір благодійних пожертв, адже допомоги потребують ще 300 учнів 2–11 класів, із них 180 дітей вимушено-переселених осіб.

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next