АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську Чин посвяти Прикарпаття під Покров Пресвятої Богородиці звершили після Хресної дороги

Понеділок, 07 квітня 2014, 08:47
Традиційно у п’яту неділю Великого посту громада м. Івано-Франківська збирається для спільного розважання над страстями Христовими в час екуменічної Хресної дороги. Цьогорічні роздуми страстей перепліталися з фрагментами буремних і хвилюючих подій у нашій державі.

Роздуми на кожній стації наштовхували на думки про сучасне життя і місце Божого провидіння в ньому.

Хресний хід розпочався від парафії отців василіан на Майзлях і завершився перед архикатедральним і митрополичим собором Воскресіння Христового. Відповідальними за проведення хресного ходу були: ректор ІФДС прот. Олександр Левицький,отці василіани, настоятель Архикатедрального собору та отці протопресвітери архиєпархії.

Хрест несли: священики, семінаристи, монахи і монахині, члени молодіжних спільнот, пластуни, вчителі шкіл і вищих навчальних закладів, медики, військові, представники влади міста і області.

Наприкінці Митрополит Володимир звершив Чин посвяти Прикарпаття під Покров Пресвятої Богородиці, а відтак закликав усіх ревно молитися до Божої Матері. Опісля кожний приступив до мощів станіславівських мучеників: блаженних єпископів Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Ієрей Юрій Трухан, прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next