АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську діє Консультативний центр соціальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми

Вівторок, 21 січня 2014, 11:48
У БФ «Карітас» Івано-Франківська з 2004 року працює Консультативний центр соціальної допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Основною метою діяльності є надання реінтеграційної допомоги постраждалим від торгівлі людьми на засадах конфіденційності. У кожному випадку складається індивідуальний план соціальної та психологічної реабілітації, який максимально сприяє адаптації потерпілого в суспільстві. Про це повідомила Надія Чорна, менеджер із зв’язків із громадськістю БФ «Карітас».

Для вирішення проблем клієнта працівники надають соціальний супровід, який передбачає: психологічну підтримку та консультування; допомогу в оформленні та відновленні документів; послуги перекладу; сприяння в наданні медичної допомоги; забезпечення одягом, взуттям, продуктами харчування, засобами особистої гігієни, медикаментами; надання правової допомоги; перенаправлення до державних установ, у тому числі для забезпечення тимчасового місця проживання; допомога в розшуку рідних та близьких.

За період з 2004 по 2013 роки 151 людей на Івано-Франківщині було ідентифіковано місцевим БФ «Карітас» як постраждалих від торгівлі людьми.

 Робота з підопічними, які стали жертвами торгівлі людьми, переважно триває протягом року, але з ними підтримується зв'язок і надалі. Завершальним етапом у роботі з потерпілими є оцінка результатів виконання індивідуального плану соціального супроводу та моніторинг виконання поставлених завдань.

З часу прийняття Закону «Про протидію торгівлі людьми» та постанови Кабінету Міністрів України про надання статусу постраждалих від торгівлі людьми спеціальними центрами БФ «Карітас» в Івано-Франківську, Хмельницькому, Одесі і Дрогобичі здійснюється соціальний супровід підопічних Карітасу для присвоєння їм цих статусів та наданням  допомоги від держави представниками районних та міських центрів соціальних служб.  

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next