АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську «Карітас» підбив підсумки трирічної діяльності Центру підтримки сім’ї

Понеділок, 23 грудня 2019, 14:48
20 грудня в приміщенні івано-франківського готелю «Станіславів» розпочався дводенний сімейний форум «У колі друзів». Програма форуму передбачала ряд цікавих тренінгів і майстер-класів для дорослих та дітей.

Захід розпочався з вітального слова архиєпископа і митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина. Звертаючись до присутніх, митрополит подякував організаторам форуму та всім працівниками, які протягом трьох років невпинно служили потребуючим сім’ям.

«Сім’я – це є завжди початок. У сім’ї народжуюся діти, які ростуть і стають свідомими громадянами. В сім’ї народжується майбутнє народу. Тому з давніх-давен Церква невпинно чуває над сім’ями та хоче, щоби вони були міцні, здорові й сильні», – сказав владика.

Окрім того, за активне служіння в Центрі підтримки сім’ї митрополит Володимир нагородив почесними митрополичими грамотами всіх, хто протягом цих років працював над проєктом.

За час своєї діяльності з 2017 по 2019 роки Центр підтримки сім’ї зумів надати допомогу для шестисот двадцяти сімей: родини вимушено переселених осіб – двісті вісімнадцять; родини учасників АТО – сто тридцять; родини загиблих учасників АТО – сорок чотири; місцеві родини – двісті двадцять вісім.

«Навіть якщо там (на Донбасі) і все мирно закінчиться, то все одно більшість настільки добре прижилися тут, що, мабуть, назавжди залишаться в гостинному Івано-Франківську!» – каже Любов Вонуріна з громадського об’єднання переселенців Донбасу та Криму.

Варто також додати, що протягом своєї діяльності Центр підтримки сім'ї надавав родинам допомогу у вигляді таких заходів: тематичні тренінги та зустрічі; площадки для розвитку творчості; спільний відпочинок та дозвілля; індивідуальні та групові консультації психолога; духовний супровід батьків та дітей.

Під час роботи з родинами працівники Центру підтримки сім'ї виявили проблеми, з якими стикаються дорослі й діти. У дорослих це перш за все фінансові труднощі, брак часу у батьків для дітей, труднощі у вихованні дітей, тривога за майбутнє; частина матерів опікується дітьми без підтримки чоловіка у зв'язку з різними обставинами; проблеми житлово-побутового характеру (оренда).

У дітей існують проблеми з формуванням адекватної самооцінки, не вміють використовувати свої позитивні якості, переживають труднощі у спілкуванні з вчителями, відчувають невпевненість; є залежність від Інтернет-ресурсів; велике навантаження у школах, брак вільного часу; дитячо-батьківські конфлікти.

Вирішити наявні проблеми членам родини допомагали асистенти родини та психологи Центру.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next