АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську Молебнем до Бога-Творця долучилися до Молитовного тижня за єдність християн

Вівторок, 22 січня 2013, 12:42
21 січня 2013 року з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології в семінарійній каплиці Священномученика Йосафата (Івано-Франківської архиєпархії) було відслужено Молебень до Бога-Творця. Богослужіння відбулося в рамках Тижня молитов за єдність християн, під час якого особлива увага присвячується молитві за збереження природного довкілля і всього створеного Богом світу.
21 січня 2013 року з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології в семінарійній каплиці Священномученика Йосафата (Івано-Франківської архиєпархії) було відслужено Молебень до Бога-Творця. Богослужіння відбулося в рамках Тижня молитов за єдність християн, під час якого особлива увага присвячується молитві за збереження природного довкілля і всього створеного Богом світу. Молебень, в якому взяли участь працівники Екобюро та брати-семінаристи, очолив викладач Івано-Франківської теологічної академії о. Володимир Лось. Під час Богослужіння о. Володимир звернувся до присутніх з повчальним словом, в якому наголосив передусім на тому, що «Христос приходить у світ, щоб підняти з руїни гріхопадіння людину і відреставрувати весь світ. Робить Він це за нашою участю та активною підтримкою, а зокрема через сакраментально-богослужбові дії Церкви. І ми сьогодні беремо активну участь у цьому процесі завдяки нашим молитвам за порятунок створеного Богом світу». Тому, на переконання проповідника, «це спільне моління прослави Творця в намірі збереження Його створіння є похвальним і необхідним». «У молитвах за Богом створений світ ми освячуємо свої помисли, наміри та діяння, освячуючи таким чином все створіння, яке через нас відчуває, що Господь справді об’явився», - підсумував на закінчення о. Володимир, додаючи, що «наш спосіб життя, для того щоб об’являти через нас Божу любов і присутність, повинен бути бережливим та економним, тобто дружнім до довкілля». Як уже повідомляла Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології, Молитовний тиждень проходить від 18 до 25 січня під гаслом «Йти з Богом» під егідою Всесвітньої ради Церков та Папської ради сприяння єдності християн. Гаслом вчорашнього дня було «Йти з Богом – дорогою дітей Землі», що мало за мету звернути увагу на питання спільної відповідальності християн за Боже створіння – природу.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next