АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську молилися за медичних братів і сестер

Четвер, 13 травня 2021, 11:11
12 травня у світі святкують День медичної сестри. З цієї нагоди у храмі Різдва Пресвятої Богородиці традиційно молилися молебень, який очолив митрополит і архиєпископ Івано-Франківський Володимир Війтишин.

У привітальному слові владика підкреслив, що медичні сестри, як ангели в білому одязі, випромінюють свою любов у служінні хворим.

Голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я о. Ярослав Рохман у своєму слові пригадав, що медсестра називається сестрою милосердя і саме першими медсестрами були монахині, які служили хворим. Тому фундаментальним елементом є служіння з любові до недужих.

Після молитви за жертовну працю під час пандемії та служіння ближньому митрополичими грамотами були нагороджені медсестри.

«Вітаємо медичних братів і сестер із професійним святом і складаємо особливі слова подяки! Нехай Всемилостивий Господь щедро благословляє вас та ваші родини!» – привітав митрополит Володимир.

На урочистому молебні також були присутні міський голова п. Руслан Марцінків та депутатка Верховної Ради п. Оксана Савчук, які привітали медичних сестер та вручили їм подяки і грамоти.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next