АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську на території військової частини освятили богослужбову каплицю

Середа, 29 вересня 2021, 12:59
Нову святиню відкрили на честь святого Юрія Переможця. Минулого тижня, на території військової частини 114 бригади тактичної авіації, що в Івано-Франківську, відбулося освячення богослужбової каплиці на честь св. Юрія Переможця.

З благословення Митрополита Володимира, чин освячення здійснив о. Роман Залеський, координатор військового капеланства Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

У спільній молитві та першій Божественній Літургії взяли участь священники-капелани нашої Архієпархії. Зокрема: о. Віталій Кузьмин, о. Володимир Гринишин, о. Роман Кострабій, а також о. Ярослав Шмадило, духівник Центру душпастирювання силових структур ім. Св. Димитрія Солунського, що діє при Духовній семінарії. Разом з отцями молилися брати-семінаристи, які є учасниками цього Центу. Вони супроводжували молитву своїм співом.

Після освячення слово мав о. Роман Залеський, який наголосив, що попри непростий час пандемії, це третє освячення богослужбової каплиці для військових за цей рік. Опісля зачитали подячні грамоти від Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, для ректора семінарії, о. Олексія Данилюка, та всієї семінарійної спільноти, добродіїв і жертводавців новопосвяченої каплиці.

На завершення всі помолились піснею-молитвою «Боже Великий, Єдиний».

ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next