АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську нагородили переможців Митрополичої премії серед журналістів-2019

П'ятниця, 07 червня 2019, 13:23
6 червня 2019 року в Україні відзначають День журналіста. З цієї нагоди в Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні відбулося нагородження цьогорічних переможців Митрополичої премії серед журналістів.

Зустріч представників ЗМІ розпочалася з вітального слова Архиєпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина. В ньому Митрополит розповів про Христа, який зібравши своїх апостолів, вознісся в небо, щоб завжди з ними перебувати. Владика Володимир подякував представникам мас-медіа, які є не просто майстрами пера, а творцями у своїй професії. Нагадав про радянські часи, коли журналістам забороняли писати про віру та релігію, а тих, які все ж згадували про Церкву, могли засудити чи вислати в Сибір.

Окрім того Владика подякував журналістам за активне та чесне служіння для громадськості, а також відзначив, що справжній журналіст обов’язково повинен бути служителем правди.

Далі відбулося нагородження переможців Митрополичої премії серед журналістів. Конкурс традиційно проходив у двох категоріях: "Світські ЗМІ" та "Церковні ЗМІ".

Так перемогу в першій категорії розділили між собою Галина Філіпова (ОТБ «Галичина») та Галина Добош, Заслужена журналістка України. У другій – колегія суддів  віддала перемогу Наталії Палій (РІСУ) та Юлії Боєчко (часопис «Нова Зоря»). Переможці отримали дипломи та грошову винагороду.

Ще кільком представникам світських мас-медіа вручили премії та грамоти, а нові члени Національної спілки журналістів в день професійного свята отримали посвідчення. Також грамоту та нагороду з нагоди 60-річчя НСЖУ отримав головний редактор часопису «Нова Зоря» о. Іван Стефурак.  

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next