АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську освятили Преображенський собор

Субота, 11 січня 2014, 12:05
8 січня, у другий день Різдвяних свят, освячено Преображенський собор в Івано-Франківську. Освячення очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин), Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон та Екзарх Луцький Йосафат (Говера).

На початку відбувся Чин освячення собору, а відтак святкова Божественна Літургія за участю чисельного духовенства Івано-Франківської архиєпархії та сусідніх єпархій УГКЦ. ФОТОРЕПОРТАЖ.

Після читання Євангелія Митрополит Володимир звернувся до всіх присутніх з пастирським словом: «Дорогі в Христі, ми зібралися тут, щоб поблагословити цей новий собор Преображення Господнього у це свято Собору Божої Матері, збудований завдяки великодушності ваших сердець та невтомній праці парафіян, жертводавців, отця-пароха, отців-помічників та будівельного комітету. Ми всі знаємо, що будівництво храму завжди вважалося в історії спасіння спеціальним привілеєм, який Бог дає людині». -ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ.

На завершення Літургії Апостольський нунцій уділив всім апостольське благословення, вітаючи з Різдвом Христовим та великою працею у будівництві храму Божого.

Парохом парафії Преображення Господнього, на якій відкрили і освятили храм, призначено митр. прот. Бориса Гобира – протопресвітера Північно-Західного протопресвітеріату м. Івано-Франківська.

Не обійшлось і без подарунків: прот. Степан Балагура, судовий вікарій архиєпархії, та митр. прот. Юрій Новіцький, настоятель архикатедрального собору Воскресіння Христового м. Івано-Франківська, вручили для нового храму кадильницю та Святе Євангеліє, бажаючи отцю-пароху Борисові ревності в душпастирстві.

Також з вітальним словом виступив міський голова Івано-Франківська.  

На завершення урочистостей отець Борис Гобир, за дорученням Митрополита, зачитав подячні митрополичі грамоти всім жертводавцям і добродіям, які підтримали будівництво святині.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА.

Ієрей Юрій Трухан, прес-секретар
Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next