АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську освятили приміщення католицької школи

Середа, 17 вересня 2014, 16:06
16 вересня в Івано-Франківську відбулося відкриття нового приміщення католицької школи. Освячення здійснив Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир (Війтишин). Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Участь в освяченні взяли ще такі владики: Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон, Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк), Митрополит Тернопільський УГКЦ Василь (Семенюк), Єпископ Коломийсько-Чернівецький Василь (Івасюк), Екзарх Одеський Михайло (Бубній), Єпископ-помічник Івано-Франківський Йосафат (Мощич). Серед учасників події були також гості з Німеччини, які сприяли реалізації проекту, зокрема: посол Німеччини в Україні д-р Вайль Крістоф, директор БФ «Реновабіс» д-р Альберт Герхат, референт БФ «Реновабіс» Йоахім Зауер.

«Церква дарує вам це нове приміщення, щоб ви, навчаючись, стали добрим фундаментом для нашої Батьківщини і будували її вільною та мирною…» - наголосив Митрополит Володимир, звертаючись до дітей.

Додамо, що будівля, в якій тепер знаходиться католицька школа, була власністю Церкви до 1946 року, у ній знаходилася Івано-Франківська духовна семінарія.

Звертаючись до всіх присутніх, Апостольський нунцій наголосив на важливості виховання і навчання школярів у дусі Божого проводу. «Україна - на правильному шляху. Ми підтримуємо вас, і одним з таких виявів є наше сприяння у відкритті цієї школи», - зауважив посол Німеччини в Україні. Завершилися урочистості концертом, який підготували учні католицької школи.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next