АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську представники архиєпархіального управління УГКЦ роздавали перехожим захисні маски

Середа, 15 квітня 2020, 10:17
За словами організаторів, основним завданням акції стало пробудження соціальної відповідальності серед жителів міста та Прикарпаття, щоб кожен був свідомим свого християнського обов’язку дбати за здоров’я та життя себе самого і своїх близьких, використовуючи належні засоби захисту.

13 квітня в Івано-Франківську відбулася благодійна акція, під час якої випускники-семінаристи в людних місцях обласного центру, зустрічаючи перехожих, дарували їм захисні маски. Захід провели в рамках роботи Архиєпархіального антикризового координаційного центру, що діє в Івано-Франківську з початку карантину.

Загалом же з початку поширення короновірусної інфекції Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ вже розповсюдила близько 10 000 масок звичайним перехожим та на парафіях Прикарпаття.

Окрім того, на завершення минулого тижня представники архиєпархії та Лікувально-діагностичного центру святого Луки також надали допомогу Комунальному некомерційному підприємству «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради Галицького відділення швидкої медичної допомоги "Пункт постійного базування смт. Більшівці"». Переважно це були засоби захисту: одноразові комбінезони, маски, костюми спонбонди, медичні шапки, бахіли тощо. Усі ці речі того ж дня передали представникам медзакладу.

Нагадуємо, що подібні проєкти стають можливими завдяки пожертвам релігійних громад архиєпархії та небайдужим людям, адже з початком карантину Івано-Франківська архиєпархія УГКЦ розпочала масштабну соціальну діяльність, спрямовану на підтримку населення.

Серед найважливіших аспектів допомоги можна виділити: передача приміщення Духовної семінарії медикам; запуск кол-центру в ЛДЦ Святого Луки, де тільки за перший тиждень було надано 187 безкоштовних онлайн-консультацій; оголошення митрополитом благодійної збірки, долучитися до якої може кожен охочий - реквізити за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next