АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську презентували нове видання про партикулярне право УГКЦ

Вівторок, 11 вересня 2018, 12:45
Книжка, яка побачила світ у День Незалежності – 24 серпня 2018 року, стане навчальним посібником для студентів Івано-Франківської духовної семінарії.

У понеділок, 10 вересня, у стінах духовної семінарії, що в Івано-Франківську, відбулася презентація навчального посібника «Партикулярне право УГКЦ: джерела, історія, кодифікація». У представленні книжки взяли участь ректор та віце-ректор ІФДС прот. Олесь Будзяк та прот. Андрій Чорненко, представник видавництва «Нова Зоря», в якому друкувалося видання, д-н Петро Ців’юк та автор монографії митр. прот. д-р Олег Каськів.

У навчальному посібнику розглянуто процес розвитку церковного права Київської Церкви від Хрещення Русі-України 988 року до наших днів. Автор досліджує різні етапи розвитку партикулярного права та має на меті привернути належну увагу до українського церковного законодавства. Особливо він звернув увагу на джерела партикулярного права, історію розвитку партикулярного права та його кодифікацію.

«Дякую отцю доктору Олегу за справді величну працю. Чогось подібного сьогодні в нашій Церкві нема, а тому сміливо можемо сказати, що ця книжка є новаторською у своєму роді», - зазначив під час презентації о. Олесь Будзяк.

Автор посібника поділився власними спогадами про написання книги. Зокрема, він розповів, що писав її в час Великого посту, зробивши таку постанову.

«Надіюся, що моя книга стане добрим початком для ще кращого дослідження партикулярного права нашої Церкви. З неї ми разом із вами, дорогі студенти, пізнаватимемо красу нашої спадщини у сфері партикулярного права», - сказав о. Олег.

Після презентації кожен охочий міг придбати видання та отримати підпис автора.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next