АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську презентували програму роботи з несакраментальними подружжями

Понеділок, 06 березня 2017, 17:04
Душпастирська праця з особами, які, уклавши церковне подружжя, розірвали спільність життя із своїм чоловіком чи своєю дружиною, та проживають у новому цивільному або громадському зв’язку з третьою особою в УГКЦ 6 березня розглядалася в Івано-Франківську. Інститут постійної формації Івано-Франківської архиєпархії разом із Патріаршою комісією у справах родини УГКЦ організував семінар на тему «Представлення програми праці із несакраментальними подружжями».

На початку семінару о. Олег Каськів, синкел у справах духовенства і священичих родин архиєпархії, представив о. д-ра Богдана Тимчишина та о. Романа Тереховського як священиків цієї інституції та побажав плідної праці.

Зустріч розпочав о. Богдан, який,  звертаючись до слухачів, зазначив, що на сьогодні статистика подружжів, які з певних причин розривають спільність життя, стрімко зростає і вражає, а тому завдання Церкви, зокрема священиків, полягає в тому, щоб допомагати членам подружжя в пошуку порозуміння.

«Сім'я - це фундамент будь-якого суспільства, держави, нації, і ми працюємо для того щоб врятувати нашу сім'ю, а тих, хто розлучився в силу певних обставин, ми хочемо цією програмою підтримати, не відкинути, а допомогти виправити життя», - наголосив отець-доповідач.

На конференції були представлені головні напрями для ефективної роботи з тими особами, які, уклавши церковне подружжя, розірвали спільність життя зі своїм чоловіком чи своєю дружиною та проживають у новому цивільному або громадянському зв’язку з іншою особою.

Далі за планом зустрічі слово мав о. Роман Тереховський, розробник програми роботи з людьми, що живуть поза церковним шлюбом. Основною думкою о. Романа було: «Церква, як добра мати, не може залишати без опіки своїх дітей. Душпастирі повинні із терпеливістю ставитися до життя таких осіб, водночас давати їм час і духовно їх підтримувати». Доповідач також представив тематичний план парафіяльних зустрічей із такими людьми, наголосивши на його систематичності та відкритості до допомоги.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next