АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську презентували підручник «Таїнство Подружжя»

П'ятниця, 20 вересня 2013, 12:27
19 вересня в академічному корпусі Івано-Франківської теологічної академії відбулася презентація підручника «Таїнство Подружжя». Провів захід о. д-р Василь Гоголь, автор видання.

Розпочав презентацію рецензент книги - владика Йосафат (Говера). Єпископ наголосив на важливості таїнства Подружжя в людському житті та на викликах подружжя в сучасному світі. Владика Йосафат подякував отцю-доктору Василю Гоголю, який доклав найбільше зусиль до створення цього видання, та всім його помічникам.

Опісля виступив співавтор книги – Іван Дутка, який розкрив зміст і суть цього посібника. Він розказав, що матеріал поділяється на дві частини. Перша частина розповідає про таїнство Подружжя, а друга містить документи Католицької Церкви, які стосуються цього таїнства. Чин заручин і таїнство Вінчання в цьому підручнику розділені. У тексті про таїнство Вінчання автор найбільше роздумує над «спільною чашею» як давнім і символічним обрядом у візантійській Церкві. Також в посібнику є чини благословення подружжів, які прожили разом 25 та 50 років.

Отець-доктор Олег Каськів, ще один рецензент підручника, подякував о. Василю за його клопітку працю над створенням такої потрібної книжки для священиків і студентів семінарії.

Ректор духовної семінарії, о. д-р Олександр Левицький, склав дяку авторам, які не тільки плекали ідею створення цього підручника, а й втілили її в життя. Він також висловив побажання, щоб були укладені навчальні видання, які б висвітлювали інші Святі Таїнства. Крім того, отець-ректор побажав о. Василю Гоголю здоров’я та Божої допомоги у звершенні цього великого проекту.

На завершення автор висловив вдячність усім тим, які допомагали йому у створенні цього підручника, а також всім, хто прийшов на презентацію книжки.  

Августин Тимчак,
інформаційний центр ІФДС

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next