АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську проходить Міжнародний різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях»

П'ятниця, 10 січня 2020, 13:33
Цього року фестиваль є вже одинадцятим. Він триватиме до 12 січня. Дійство проходить у храмі Царя Христа в Івано-Франківську. Окремі виступи відбудуться на Вічевому майдані.

Стартував фестиваль 8 січня. Свято розпочалося в церкві Царя Христа з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин. Разом із владикою молилися отці Чину святого Василія Великого, а також велика кількість містян і гостей обласного центру, які приїхали не лише з різних куточків Прикарпаття, а й з цілої України та з інших країн. Цього року для участі у фестивалі зареєструвалося близько двадцяти колективів. Серед них – гості з Іспанії, Польщі, Румунії та Канади. Окремо слід виділити колективи із зони бойових дій – Волновахи та Попасної.

В офіційному відкритті фестивалю взяли участь колективи монастиря Царя Христа: парафіяльний хор «Надія», юнацько-дитячий хор «Божі ангели», молодіжний хор «Осанна», молодіжний хор «Істина», камерний хор «Cantemus»; а також струнний ансамбль «Quattro Corde» Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк, квартет бандуристок «Гердан», актори муздрамтеатру та Ірина Житинська (м. Вроцлав, Республіка Польща).

Завтра, 11 січня, о 14:00 від монастиря отців василіан до Вічевого майдану Івано-Франківська пройде святкова хода з колядою, на яку організатори сердечно запрошують усіх охочих містян на гостей Прикарпаття.

Пригадуємо, що фестиваль «Коляда на Майзлях» започаткували у 2010 році при монастирі Царя Христа отців василіан, що в м. Івано-Франківську. Організатори мають на меті відновлювати та поширювати різдвяні традиції, колядки, щедрівки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next