АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську провели енергетичний вишкіл для старших братів і священиків архиєпархії

Четвер, 12 листопада 2015, 12:41
11 листопада 2015 року Божого, у Міжнародний день енергозбереження, з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології в рамках тісної співпраці з кафедрою технічної діагностики та моніторингу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу було проведено енергетичний вишкіл для священиків, старших братів та ініціативних парафіян. Цей освітній захід було проведено на університетській базі нафти і газу.

Основну презентацію провів кандидат технічних наук, експерт у сфері енергоефективності та енергозаощадження п. Андрій Яворський. Коротко, лаконічно та на конкретних прикладах, з реалізованих проектів науковець поділився з присутніми цінною інформацією про те, як у час, коли подорожчання енергоносіїв (газу, електроенергії) непосильним тягарем лягло на плечі як пересічного українця, так і християнських громад, можна суттєво заощаджувати кошти, природні ресурси, не втрачаючи при тому на комфорті.

Диякон Петро Лащевський, референт з енергоефективності Екобюро, розповів про те, на що слід звертати увагу під час побудови нових храмів, і презентував оптимальні та найбільш енергоефективні рішення для обігріву храмів.

На завершення о. Володимир Містерман, заступник керівника церковної екологічної інституції, підсумовуючи проведений захід, наголосив на тому, що метою цього вишколу, з одного боку, було навчитись азів енергозаощадження і енергоефективності, показавши, як завдяки оптимальним фінансовим інвестиціям можна зробити наші храми, церковні будівлі більш енергоефективними, а з іншого – навчити християн нових способів реалізації заповіді любові в усіх її вимірах.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next