АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську провели VI Маневри мальтійських волонтерів-рятувальників

Вівторок, 31 серпня 2021, 09:54
Динамічні, напружені, насичені вихідні 27-29 серпня в Івано-Франківську, 10 міст-учасників, 19 рятувальних команд, нічні та денні завдання, несамовита боротьба за першість... - так проходили VI Маневри мальтійських волонтерів-рятувальників. І ось нарешті оголошення результатів.

Найкращою в нічних завданнях на злагодженість дій та співпрацю в команді стала команда з Івано-Франківська. Кубок за найважче медичне завдання поїхав до Маріуполя. А призові місця посіли команди з Кам’янця-Подільського (ІІІ місце), Львова (ІІ місце), Южноукраїнська (І місце). Вітання всім учасникам та переможцям!

Так сталося, що протягом часу маневрів рятувальникам кілька разів довелося по-справжньому надавати допомогу, і це не були навчальні ситуації. Життя непередбачуване і добре, якщо ми готові до таких несподіванок. Знання з першої допомоги важливі для кожного.

Дякуємо усім причетним до цього заходу: суддям, волонтерам, кухні, акторам та гримерам, перекладачам, фотографам, вболівальникам. Дякуємо КП «Івано-Франківськ Електротранс» за транспортну підтримку.

Одночасно із змаганнями рятувальників відбувалася зустріч мальтійських ком’юніті волонтерів – волонтерів громади з різних куточків України. Це люди, які мають потенціал та бажання змінити, створити чи започаткувати громадянський рух у своєму місті; а також пройшли вишкіл з підготовки та написання проектів або мають готові проєкти в галузях волонтерства, екології, інклюзії, роботи з дітьми та молоддю. Вони готові до виявлення потреб спільнот, формулювання завдань, вираження та захисту їх інтересів, самоорганізації, пошуку шляхів вирішення проблем, що неодмінно призведе до якісних змін у їхніх локальних спільнотах. Це люди, які покликані стати «рятувальниками спільнот»: реанімувати свої громади, дати їм нове життя.

Протягом зустрічі ком'юніті волонтери познайомилися з успішними соціальними ініціативами Івано-Франківська, а також представили свої напрацювання-проекти.

Захід реалізується за фінансової підтримки БФ «Реновабіс» у рамках проєкту «Збільшення можливостей самодопомоги громад та їх опірності у надзвичайних ситуаціях».

Мальтійська служба допомоги,
м. Івано-Франківськ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next