АКТУАЛЬНО

В Івано-Франківську розпочався місійний курс ПМВ для семінаристів

Вівторок, 04 липня 2017, 12:20
В Івано-Франківську розпочався практичний спецкурс ПМВ з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання. Цього року в курсі беруть участь понад 70 семінаристів з усіх духовних семінарій УГКЦ.

Курс розпочався молебнем, який очолив владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. Він привітав усіх присутніх із початком навчання. “Приємно, що цьогорічні навчання проходитимуть у нашій Івано-Франківській духовній семінарії імені святого священномученика Йосафата. Адже саме цього року ми святкуємо його ювілей”, - зазначив Митрополит Івано-Франківський.

Владика відзначив, що місійність Церкви - це її життя і її майбутнє. “Ті парафії, єпархії, митрополії УГКЦ, які ми бачимо сьогодні по світу, якраз утворилися внаслідок того, що наші священики їхали слідом за мігрантами, щоби послужити своїм вірним, а також іншим людям, яких потрібно привести до Господа, щоби вони також були дітьми Божими. Наша Церква в цій ділянці працює дуже позитивно і активно, і ми бачимо - із кожним роком місійність Церкви переходить на перше місце. І направду ті, хто служитимуть на місіях для святої Церкви в цій ділянці, напевно, матимуть велику підтримку, допомогу і розуміння. Зверніть увагу на цей курс, який вже всьоме проводиться в нашій Церкві, бо ці знання вам знадобляться у вашому подальшому служінні. Бажаю кожному благословення і гарних успіхів. Хай вас Господь благословляє”, - звернувся владика Володимир до учасників курсу.

Спецкурс із місійного служіння триватиме з 3 по 9 липня в Івано-Франківській духовній семінарії імені святого священномученика Йосафата. На останні три дні курсу запрошені дівчата семінаристів, які планують послужити Церкві в одруженому стані.

Перед учасниками курсу з доповідями виступатимуть: голова ПМВ, Єпископ-помічник Київської архиєпархії владика Йосиф (Мілян), Екзарх Луцький єпископ Йосафат (Говера), Екзарх Харківський єпископ Василь (Тучапець), Екзарх Одеський Михайло (Бубній), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії Григорій (Комар), священики, військові капелани, представники монаших спільнот, експерти з питань явища міграції та релігієзнавці.

Протягом тижня із семінаристами ділитимуться своїм душпастирським досвідом місіонери з Італії, Португалії, Іспанії, Естонії, Литви та країн Азії, а також з місійних теренів різних регіонів України.

фото

Пасторально-міграційний відділ УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next